KUŞADASI BELEDİYESİ SANATTA “ENGEL” TANIMIYOR

KUŞADASI BELEDİYESİ SANATTA “ENGEL” TANIMIYOR

Kuşadası Belediyesi bünyesinde kurulan Engelsiz Tiyatro’da koronavirüs pandemisi nedeniyle ara verilen eğitimler kaldığı yerden devam ediyor.

Açtığı tiyatro kurslarıyla her yaş grubuna hitap eden Kuşadası Belediyesi, engelli vatandaşlara verdiği eğitimlere devam ediyor. Tiyatro yapmak isteyen özel bireyler, Kuşadası Belediye Tiyatrosu bünyesinde kurulan Engelsiz Tiyatro’da eğitim alıyor. Engelli öğrencilerin dikkat ve odaklanma sürelerini arttırmalarını, grup aidiyeti bilinci oluşturmalarını, yaratıcılıklarını, hayal güçlerini ve sözel iletişim becerilerini geliştirmelerini amaçlayan eğitimler Kuşadası Belediye Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Mehmet Turan tarafından veriliyor.

İLK DERS TEMİZLİK

Erdoğan Öven Engelliler Köyü’nde eğitim gören engelli bireyler, uzun bir aranın ardından katıldıkları ilk derste, pandemi döneminde hayatın bir parçası haline gelen maske ve sosyal mesafe konularının işlendiği bir skeç oynadı. Tiyatronun Genel Sanat Yönetmeni Mehmet Turan, verdikleri eğitimler ile “Engelsiz Tiyatro” kursiyerleri üzerinde covid-19 salgınına karşı kişisel temizlik bilinci oluşturmak istediklerini belirtti.      

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.