Kuşadası Belediyesi’nde şirket tartışması

Kuşadası Belediyesi’nde şirket tartışması

Kuşadası Belediyesi’nde şirket tartışması

Gerçek Gazetesi
Kuşadası Belediye Meclisi Ağustos ayı olağan toplantısı meclis salonunda yapıldı.
Bir önceki meclis toplantısında geçen iki imar plan tadilatına yasaya aykırı olduğu gerekçesiyle kamuoyundan gösterilen sert tepkiler ve yapılan itirazlar üzerine, vatandaşların ve şirketlerin imar plan tadilat talepleri, imar komisyonunda bekletildi. İmar plan tadilatlarının itirazlar üzerine meclis gündemine getirilememesi ve belediyenin de bunu “ imar plan talepsiz ilk meclis” şeklinde duyurması dikkat çekti. Geçen mecliste geçen iki imar plan tadilatı ile zor anlar yaşayan Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, “Bu gün ilk defa mecliste imar talebi yok. Aslında bunu kutlamamız gerekirdi” dedi. Kayalı, bu iddialı açıklamasına rağmen önümüzdeki meclis toplantılarında imar plan tadilatı taleplerinin gündeme gelip gelmeyeceği yolundaki sorulara ise cevap vermedi.
Kuşadası Belediye Meclis Toplantısı"ndaki en dikkat çekici konuların başında ise bir vatandaşın bir ay önce kurduğu şirketi belediyeye hibe etti. Kuşadası Belediye Meclis Erdinç Gülmez isimli vatandaşın bir ay önce kurduğu 35 milyon lira sermayeli şirketin belediyeye hibe edilmesini kabul etti. Ancak, Bakanlar Kurulu kararı olmadan bu şirketin aynı statüde nasıl faaliyet göstereceği konusunda ise açıklama yapılmaması dikkat çekti. Başkan Kayalı şirket sermayesinin ödenmesi konusunda meclis üyelerinden destek isterken, meclis üyeleri bu desteğe karşı çıktı. Ayrıca, yasada boşluklar bulunduğu ve hibe olduğu için Bakanlar Kurulu kararı olmadan da Kuşadası Belediyesi"nin şirket sahibi olabileceği iddia edildi.
- ASFALT ŞANTİYESİNE BAĞIŞ
Geçmiş Yıllarda Kuşadası"nda asfalt çalışmaları yapan bir firma, M. Esat Altungün döneminde kurulan ve Kuşadası Belediyesi"ne kazandırılan asfalt şantiyesine değeri milyonları bulan araç parkını hibe etti. Batıyol firması asfalt işlerinde kullanılmak üzere 10 ayrı makineyi belediyeye hibe etti.
Kuşadası Belediye Meclisi Kadınlar Denizi ve İkiçeşmelik mahallelerinde Pazar günleri açılan semt pazarlarını üreticilere için cazip hale getirmek için yeni bir düzenleme yaptı. Meclis kararına göre Kadınlar Denizi sezonluk pazaryeri ücreti 150, İkiçeşmelik"te yıllık 200 lira olurken, etiket ücreti ise yıllık 30 lira olarak belirlendi. Bu iki pazarda kendi ürettiği tek tip ürünü sepet içinde satış yapanlar ise 20 lira ödeyecek.
Toprak saha olarak da bilinen ve tartışmalı bir şekilde otoparka dönüştürülen eski şehit stadyumundaki otopark aylık abonman ücretinde de indirime gidildi. Mahalle sakinlerinin taleplerini değerlendiren meclis, 120 lira olan aylık abonman ücretini 75 liraya düşürdü.
Bu arada, Meclis gündeminde olan sokak isim değişiklikleri, Türkiye Tarih Müzesi ile Türkiye Müzesi kurulması, şehir içi toplu taşıma araç ücretlerinin belirlenmesi gibi konular ise Büyükşehir Yasası gereği,Büyükşehir görev alanı içinde olduğundan gündemden düşürüldü. Bir sonraki belediye Meclis Toplantısının 3 Eylül 2014 günü saat 17.00"de Davutlar"da yapılmasına karar verildi.
(iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.