Kuşadası Belediyesi’nden öncü bir uygulama;

Kuşadası Belediyesi’nden öncü bir uygulama;

Hizmete dünyanın heryerinden on-line erişim!



Gerçek Gazetesi
Türkiye’de ilk defa Kuşadası Belediyesi tarafından kurulan “Kent Bilgi Sistemi”yle birçok işlem belediyeye gelmeden gerçekleştirilebiliyor.  
Kuşadası Belediyesi, ada halkına daha iyi hizmet verebilmek için dünya standartlarındaki bilişim teknolojisiyle kurduğu Kent Bilgi Sistemi’ni hayata geçirdi. Dünyanın her yerinden internet üzerinden ulaşılabilen sistemle, kentin daha yaşanabilir ve iyi yönetilebilir hale getirilmesi amaçlanıyor. 
Fatura ödemesi, borç sorgulama ve tahakkuk işlemleri internet ve kiosklardan yapılıyor... 
Kent Bilgi Sistemi hakkında bilgi veren Kuşadası Belediye Başkanı Fuat Akdoğan “Türkiye’de ilk defa uygulanan ileri teknolojik sistemle, ada halkımıza daha kaliteli hizmet vermeyi hedeşiyoruz. Kent Bilgi Sistemi kapsamında E-Belediye, Kent Rehberi, Kiosk uygulamaları ve Kuşadası adres rehberi hayata geçirildi. Daha önceden vatandaşlarımız fatura, tahakkuk vb işlemlerini belediyeye gelerek yapıyorlardı. Artık bundan sonra belediyeye gelmeden internetten ve çeşitli yerlere yerleştirmiş olduğumuz kiosklardan ödemelerini rahatlıkla yapabilecekler. Tahakkuk, tahsilat ve borç bilgilerini de öğrenebilecekler. Ada halkımızın dışında turistler de kentimizle ilgili her türlü bilgiye web sitemizdeki kent ve adres rehberinden ulaşabilecekler” dedi.  
Kuşadası Belediyesi’nin Kent Bilgi Sistemi kapsamında şu projeler yer alıyor:
E–Belediye: Kuşadalılar, Kuşadası Belediyesi web sayfasında bulunan e- belediye işlemleri butonuna tıklayarak tahakkuk, tahsilât ve borç bilgilerine ulaşabilecek ve her türlü borcunu isterse kredi kartıyla ödeyebilecek.
Kent Rehberi: Yine web sayfasında yer alan Kent Rehberi; Kuşadası haritası üzerinde istenilen adreslere ulaşmayı, kamu kurumları veya turistik tesisler gibi birçok noktayı sorgulamayı mümkün kılıyor.
Kiosk Uygulaması: Kuşadalılar, internet üzerinden yapabilecekleri tüm işlemleri, şehrin muhtelif yerlerine konulacak kiosklar sayesinde yine belediyeye gelmeden  yapabilecek.
Kuşadası Adres Rehberi: Kuşadası’nı sokak sokak görüntülemeyi sağlayan rehber, hem ada halkına hem de turistlere hizmet veriyor.
Kent Bilgi Sistemi dışında yine Türkiye’de ilk kez Kuşadası Belediyesi tarafından sunulan Kentli Servisi ve Çağrı Merkezi projeleri de hayata geçirildi.    
Bir e-Vizyon Projesi: “Kentli Servisi”: Kuşadası Belediyesi Kentli Servisi; Belediye’ye gelen vatandaşı karşılayan, her türlü ihtiyacını yüksek bir servis kalitesiyle çözüme ulaştıran, konusunda uzman bir ekipten oluşuyor. Kentli Servisi’nin önemli bir özelliği, hizmeti tek noktada toplaması. Gelen kişiye karşılandığı serviste, yapılan işlemleri kendisinin de takip edebileceği, ödemeler için kredi kartı girişlerini yapabileceği, kendisine dönük ikinci ekranların da yer aldığı bir ortamda hizmet sunuluyor.
Çağrı Merkezi: Çağrı Merkezi, Kuşadası’nda yaşayanların tüm öneri ve şikayetlerini telefon aracılığıyla aldığı gibi web üzerinden gelen istek ve şikayetleri de sonuçlandırıyor.      

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.