Kuşadası çağdaş numarataj sistemine kavuşuyor

Kuşadası çağdaş numarataj sistemine kavuşuyor

KUŞADASI BELEDİYESİ TARAFINDAN YÜRÜTÜLEN ÇAĞDAŞ NUMARATAJ SİSTEMİ ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Gerçek Gazetesi
Kuşadası Belediyesi tarafından başlatılan Kent Bilgi Sistemi içinde yer alan bina numarataj ve sokak tanıtım levha çalışmaları ay sonunda bitecek. Kuşadası Belediyesi tarafından, Üniversal Teknolojik Ürünler Şirketine yaptırılan çalışmalarda, belediye sınırlarında bulunan toplam 15 mahalle ve saha numarataj çalışmasıyla tespit edildi. 697 cadde, sokak ve bulvar üzerinde bulunan 2 bin 8696 bina da kapı numaralarının çakılması bitirilirken, doğruluk kontrolleri devam ediyor. Cadde ve sokakların direk tipi veya direk tipi levha çakımına uygun olmayan yerlerde duvar tipi levha çakımı gerçekleştirilirken, tüm çalışmaların Kurban Bayramı'ndan önce bitirilmesi hedefleniyor.
Kuşadası'nda binalara monte edilen kapı numara levhaları akıllı numara haline getirilirken, levhanın alt tarafında o binaya ait kimlik numarası da bulunuyor. Böylelikle vatandaşların belediye ile olan münasebetlerinde çok daha hızlı hizmet sunulması hedeflenmiş. Kuşadası Belediye Başkanı Fuat Akdoğan, Vatandaşlarımız kapı no levhaları üzerinde yazan bina kimlik numaralarıyla belediye hizmet binasına geldiğinde, belirtmiş olduğu adresteki binayı bulmak resmine ulaşmak saniyeler sürecektir. Aynı şekilde belediye zabıta veya diğer birimlerdeki çalışanlar barkot okuma cihazlarıyla herhangi bir binaya gittiklerinde lazeri barkota tutmaları o binaya ait bilgilere ulaşmak için yeterli olacaktır. Bu uygulama tüm saha çalışmaları bittikten sonra hemen hizmete girecektir. Bilgisayar alt yapısı Kent Bilgi Sistemi dahilinde oluşturulan numarataj uygulamasında; 1 genel koordinatör, 2 bilgisayar operatörü, 2 harita teknikeri, 1 saha amiri ve 20 montaj personeli görev yapıyor dedi.
Vatandaşlardan yeni adreslerini kullanmalarını isteyen Kuşadası Belediye Başkanı Fuat Akdoğan, Kent Bilgi Sistemi ve adrese çağdaş bir numarataj sistemi kurulması, en büyük eksiklerimizden biri idi. Üç yıl önce başlattığımız Kent Bilgi Sistemi çalışmaları kapsamında programa aldığımız numarataj uygulamasının büyük bir bölümünü bitirdik. 2008 yılına adres tanımlaması tam olarak yapılmış bir Kuşadası olarak girmeyi hedeflemiştik. Bunu başardığımız için mutluyum. Hemşerilerimizden konut ve işyerlerine takılan numarataj levhaları ile, sokak tanıtım levhalarına sahip çıkmalarını ve onları korumalarını rica ediyorum sözlerine yer verdi.(iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.