KUŞADASI DEVLET HASTANESİ TESLİMATI ŞAİBELİ Mİ?

KUŞADASI DEVLET HASTANESİ TESLİMATI ŞAİBELİ Mİ?

Kuşadası Devlet Hastanesi’nde süren yapım, onarım çalışmaları nedeniyle şikayetler bitmek bilmiyor.

Gerçek Gazetesi

Aydın İl Sağlık Müdürlüğü tarafından 2012 yılında ihaleye çıkarılan ve 950 günde teslim edilmesi gereken Kuşadası Devlet Hastanesi inşaatının yüklenici firma tarafından bir çok inşaat eksiğiyle teslim edilmesi ve eksik teslim alınması birçok şikayetlere neden oluyor.

28 milyon (trilyon) liraya mal olduğu söylenen ve yapımı tamamlanmadan, eksikleri resmi yazılarla miktarları ile birlikte tespit edildiği halde kabul edilerek hizmete açılan Kuşadası Devlet Hastanesi’nde süren yapım, onarım çalışmaları hakkında vatandaşların şikayetleri bir türlü bitmek bilmiyor.

İlgili mercilere şikayet dilekçeleri yağdıran vatandaşlar, kapatılan Aydın Kamu Hastaneleri Birliği kurumunun imza yetkisi olmayan İdari Hizmetler Sorumlusu’nun kim olduğunun ve binanın kabul edilmesine imza attıktan on gün sonra emekli edilen şahsın kamuoyuna açıklanmasını istiyorlar.

Hastanenin hizmete açılmasından bu yana eksiklerinin sürekli Hastane Döner Sermayesi tarafından karşılanmasının araştırılmasını isteyen vatandaşlar şikayetlerinde, “Hastane sözde sıfır ve eksiksiz teslim alındı. Ancak, onarımlar bitmek bilmiyor. Ödenen paranın dudak uçuklatacak miktarlarda olduğu konuşuluyor. Bu iş bilmezliğin sorumlularının derhal hesap vermesi için yetkililerin bir an önce harekete geçmesini bekliyoruz” diyorlar.

Kuşadası Devlet Hastanesi yöneticisiyken, binanın teslim alınmasından kısa bir süre sonra emekliye ayrılmasının da araştırılmasını isteyen vatandaşlar; “Bu şahıs oldukça metedeyyin bir hayat yaşıyordu. Söke Devlet Hastanesi’nde uzun bir süre ağabeylik yapmıştı. Dönemin İl Sağlık Müdürlüğü’nün bilgisi dahilinde inşaat bitmeden teslim aldığı söyleniyor. İmza yetkisi olmayan bürokrat, işi altı ay geciktirip unutturuyor. Sonra Kamu Hastaneler Birliği kapatıldığında da kurum sağlık müdürlüğüne devredilince hangi yetki ile imza atabiliyor? Üstelik müteahhidin 2.8 milyon (trilyon) lirası geri ödenmesini sağlıyor. Bu konuda yetkililerin kamuoyunu bilgilendirmesini bekliyoruz. Hastanenin 950 günde teslim edilmesi gerekiyordu. Gecikmeler ve eksikliklere rağmen hastane tamamlanmış gibi teslim alındı. Kamu ihalelerinde yüklenici şirketin eksik yaptığı işlerin, daha sonradan yapılması için yatırdığı teminat ise eksikler tespit edilmeden iade edildi. Yüzlerce eksiğin tespit edildiği ve kullanıma başlanmadan bozulan cihazların olduğu hastanede belirtilen özellikleri taşıması için harcanması gereken rakamın ise 3 milyonun üzerinde olduğu ortaya çıktığı, daha birçok şaibeli durum konuşuluyor. Yetkililer bu ve benzer konularda bizleri bilgilendirmelidir” diyorlar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum