Kuşadası Devlet Hastanesinde yabancı dilde sağlık hizmeti

Kuşadası Devlet Hastanesinde yabancı dilde sağlık hizmeti

Kuşadası Devlet Hastanesinde yabancı dilde sağlık hizmeti

Açılışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan ve bu yıl yeni hizmet binasında 5 yıldızlı otel konforunda hizmet vermeye başlayan Kuşadası Devlet Hastanesi yerli hastaların yanı sıra yabancı hastalara da hizmet vermeye devam ediyor.
Kuşadası’nın yabancı turistlerin yoğun bir şekilde tatile geldiği bir yer olduğunu ifade eden Kuşadası Devlet Hastanesi Başhekimi Op.Dr.Yusuf Kuyucu, hastanemize gelen yabancı hastalara en iyi hizmeti vererek Aydın’ın sağlık turizmi alanında tanınması için gerekli çalışmalara devam ediyoruz. Geçtiğimiz günlerde Fransa uyruklu Steven Boınen isimli bir hasta yüksekten düşerek Fibula kemiğini kırmasının ardından hastanemizin Ortopedi servisine yatırılarak Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Şemsettin Aydın tarafından gerçekleştirilen başarılı bir ameliyatın ardından taburcu edildi. Ondan önce de İrlanda vatandaşı 78 yaşındaki Chrıstopher Ashman isimli yabancı hastamız yapılan tetkik ve müdahaleler sonucunda Pnömoni teşhisi konularak Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Seren Arpaz tarafından 3 gün uygulanan tedavinin ardından ülkesine döndü. Bunlar hastanemizden hizmet alan yabancı hastalarımızdan sadece iki örnek hastanemize gelen tüm hastalarımıza olduğu gibi yabancı hastalarımıza da en iyi hizmeti vermek için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.
Aydın Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Selma Özcan da,”Bilindiği üzere Kuşadası Devlet Hastanemiz son derece modern bir hastanemiz. Şu anda hizmet vermeye başladığımız yeni hastanemizde oda büyüklüğü ve sağlık hizmeti vermede konfor bakımından özel hastaneler de olmak üzere Aydın’da bizimle yarışacak bir hastane yok. Yabancı uyruklu hastaların Kuşadası Devlet Hastanesinde tedavi olmaları hem Aydınımız hem de ülkemiz açısından artı birer kazançtır. Bu da ülkemizde sağlık alanında gün geçtikçe çok iyi çalışmaların yapıldığını göstermektedir. Bundan sonra da yerli ve yabancı hastalarımıza en iyi hizmeti vermek adına elimizden gelenin en iyisini yapmaya gayret göstereceğiz” ifadelerini kullandı.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.