Kuşadası Efes Kongre Merkezi’nin ihalesi ertelendi

Kuşadası Efes Kongre Merkezi’nin ihalesi ertelendi

Kuşadası Efes Kongre Merkezi’nin ihalesi ertelendi

Türkiye’nin en büyük kongre merkezlerinden olan Kuşadası Efes Kongre Merkezi’nin 25 yıllığına kiraya verilmesi için dün yapılması gereken ihale ertelendi.
Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği(TÜRSAB) ve kongre merkezini işleten Komer Yönetim Kurulu Başkanı Başaran Ulusoy, ihaleye katılacak yabancı firmaların isteği üzerine ihaleyi kasım ayına ertelediklerini açıkladı.
2013’te kapılarını açan dev kongre merkezinin ihalesine iki tane yabancı firmanın talip olduğunu aktaran TÜRSAB Genel Başkanı Başaran Ulusoy, "Taliplerden biri bir film platosunun sahibi, diğeri de İngiliz bir şirket. Zamanlarımız uymadı. Erteleme talep ettiler, biz de teyir ettik. İhalenin tam tarihi henüz belli değil" dedi. Bu arada, Kuşadası’ndaki otelcilerin de bir konsorsiyum kurarak kongre merkezini işletmeye talip oldukları ancak turizmde yaşanan son gelişmelerden sonra bu başvurularını geri çektikleri öğrenildi.
Kuşadası Efes Kongre Merkezi’nin yapımı KOMER Kuşadası Kongre Merkezi Turizm Ticaret A.Ş. tarafından gerçekleştirilmişti. Türkiye Seyahat Acentaları Birliği’nin (TÜRSAB) ana ortak ve Kültür ve Turizm Bakanlığı, Aydın Özel İdaresi, Kuşadası Ticaret Odası, İzmir Ticaret Odası, Kuşadası Belediyesi, Liman İşletmeciliği A.Ş. ve bazı turizm işletmelerinin de ortak olduğu KOMER’in işletmesi için 2014’te yapılan ihalede kimse teklif vermemişti. Önceki ihalede, teklif verecek konsorsiyum veya bağlı şirketlerin kongre turizmi ve otelcilik alanlarında son 3 yıllık cirolarının en az 40 milyon TL olması şartı, bu ihalede 20 milyon TL’ye düşürüldü. KOMER tarafından gerçekleştirilecek ihaleyle işletme hakkı 25 yıllığına kiralanacak. Garanti ciro üzerinden muhammen bedeli belirlenecek ihalenin geçici teminat bedeli 1 milyon TL olarak belirlendi. İhale kapalı teklif usulü ile gerçekleştirilecek.
- KONGRE MERKEZİ’NDE NELER VAR?
Dev kongre merkezinde, 2 bin 700 kişilik büyük oditoryum, 745 kişilik alt kat oditoryum, 3’e bölünebilen 800 kişilik toplantı salonu, 2’ye bölünebilen 400 kişilik toplantı salonu, 33 adet 45 ila 800 kişi kapasiteye sahip komite ve küçük toplantı odaları, toplam 6 bin 500 metrekareye yaklaşan açık teras alanları ile birlikte 8 bin kişilik yemek kapasitesi, ana salonu 2 bin 780 metrekare, bağlı iki fuayesi ile toplam 4 bin 415 metrekare kapalı ve 3 bin metrekare açık alanı ile bölge ihtisas fuarlarına ev sahipliği yapabilecek sergi alanı bulunuyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.