Kuşadası gemi turizminde liderliğini koruyor

Kuşadası gemi turizminde liderliğini koruyor

Kuşadası’nda gemi turizmi sonbahar ile birlikte zirve yaptı. Türkiye’de kruvaziyer turizmin başkenti sayılan Kuşadası Limanı’na yılın 9 ayında 395 gemi sefer yaparken, bu gemilerle seyahat eden 530 bin turist de günübirlik olarak Kuşadası’na giriş yaptı.

Kuşadası’nda gemi turizmi sonbahar ile birlikte zirve yaptı. Türkiye’de kruvaziyer turizmin başkenti sayılan Kuşadası Limanı’na yılın 9 ayında 395 gemi sefer yaparken, bu gemilerle seyahat eden 530 bin turist de günübirlik olarak Kuşadası’na giriş yaptı.

 

Kuşadası Ticaret Odası Başkanı Serdar Akdoğan, kruvaziyer turizminde Kuşadası’nın İstanbul ve İzmir’in önünde liderliğini sürdürdüğüne dikkati çekerek, “2014 sezonun ilk 9 ayında, Kuşadası'na 395 gemiyle 530 bin yolcunun geldi. Bu rakamlarla geçen yıla oranla artış yaşandı. Kuşadası Limanı'nın sadece Türkiye'nin değil, Akdeniz Havzası'nın en önemli kruvaziyer limanları arasında yer alıyor ancak gelen yoğunturist sayısı aynı şekilde çarşı esnafına yansımıyor. Bu sorunun mutlaka çözüme kavuşturulması gerekiyor. Esnafımızın haklı tepkisinin dikkate alınması ve gemiyle gelen turistlerin rahatça Kuşadası çarşılarında geçebilmesi için düzenlemenin bir an önce yapılması lazım“ dedi.

- 20 BİN TURİST GELDİ, ESNAF UMDUĞUNU BULAMADI

Bu arada, Ege Ports şirketi tarafından işletilen Kuşadası Limanı, son iki gün içinde 8 dev turist gemisini ağırladı. Kuşadası Limanı'na yanaşan "Seaburn Legend", "Ryndam", "Azamara Quest", "Norwegian Jade", "Europa 2", "Serenade of the Seas" isimli gemiler çoğunluğu Amerikalı yaklaşık 20 bin turisti Kuşadası’na getirdi. Kuşadası’na günübirlik olarak giriş yapan 20 bine yakın turistin büyük bölümü önce otobüslerle Efes ve Meryemana evini ziyaret etti, ardından da acenteler tarafından şehir dışındaki büyük alış veriş merkezlerine götürüldü. İki günde 20 bine yakın turistin geldiği Kuşadası’nda rekor kırılırken, umduğunu bulamayan çarşı esnafı ise turistlerin otobüslerle şehir dışındaki alışveriş merkezlerine yönlendirilmesine tepki gösterdi.

KUŞADASI’NDA GEMİ TURİZMİNDE LİDERLİĞİNİ KORUYOR

KUŞADASI’NDA GEMİ TURİZMİNDE LİDERLİĞİNİ KORUYOR

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.