Kuşadası Kaymakamı Esen, turizmde ‘sıkıyönetim’ ilan etti

Kuşadası Kaymakamı Esen, turizmde ‘sıkıyönetim’ ilan etti

KUŞADASI KAYMAKAMI MUSTAFA ESEN, 15 MADDEDEN OLUŞAN YASAK LİSTESİNİ AÇIKLADI - KAYMAKAM ESEN, KURALLARA UYMAYAN İŞYERLERİNİN ÖNCE 7 GÜN, TEKRARI HALİNDE İSE 15 VE 30 GÜN KAPATILACAĞINI AÇIKLADI. ESEN, “TURİSTİ RAHATSIZ EDENLER YA KUŞADASI’NI

Gerçek Gazetesi
Türkiye’de turizmin ilk başladığı yer olarak bilinen Kuşadası’nda, yıllar boyu ortaya çıkan ve bir türlü önüne geçilemeyen olumsuzluklarla mücadele için Kuşadası Kaymakamlığı tarafından savaş başlatıldı. Geçen hafta kamu kurum ve kuruluşları ile meslek örgütleri ve tesis sahipleriyle bir toplantı yapan Kuşadası Kaymakamı Mustafa Esen, turizmde 'sıkıyönetim' ilan edildiğini belirterek, 15 maddeden oluşan bir yasak listesi açıkladı. Kaymakam Esen, yasaklara uymayan işletmelerin ise taviz verilmeksizin kapatılacağını belirterek, sezon başlamadan herkesi uyardı.
Kuşadası’nı yeniden turizmde hak ettiği noktaya getirmek için çalıştıklarını belirten Kuşadası Kaymakamı Mustafa Esen, “Göreve başladığım süre boyunca tüm kesimlerle görüştüm. Herkesin ortak şikayet noktalarını belirledim. Bu nedenle aldığımız kararlar Kuşadası’nın, Kuşadası’nda yaşayan herkesin ve Kuşadası turizminin geleceğiyle yakından ilgili. Alınan kararların uygulanmasında hiçbir kurum veya kuruluş tereddüt etmeyecek. Bunun aksini yapan kim olursa olsun yasal sonuçlarına katlanır. Kuşadası’nın bundan böyle kalitesi, huzur ve güven ortamı ve farklılığıyla öne çıkacak. Alınan kararların uygulanmasında esnaf kadar belediye başta olmak üzere ilgili meslek kuruluşları ile kamu kurum ve kuruluşları da sorumludur. Bu kuruluşların yöneticileri dahil kimsenin gözünün yaşına bakılmayacak. Kuşadası’nı bir çiftlik olarak görenler sonuçlarına katlanacak. İşyeri önünde oturma, içki içme, yemek yeme gibi davranışlardan herkes kaçınacak. Çalışanlar işyerlerinin önünde gruplar halinde beklemeyecek. Herkes işyerinin önünde olacak “ dedi.
Kuşadası’nda bir daha kimsenin ağzına hanutçuluk kelimesini alamayacağını kaydeden Kaymakam Esen, “Turisti rahatsız edenler ya bu şehri terk edecek, ya da bu davranışlarından vazgeçecek. Kuşadası’nda stopmenlik ve hanutçuluk gibi hiçbir kavram ve olay kabul etmiyorum" dedi. Aksi davranıştaki işyerleri önce 7 gün, daha sonraki suç tekrarında 15 ve 30 gün kapatılacak. Kabahatler Yasası’nın ceza hükümleri en üst sınırdan uygulanacak" diye konuştu.
İŞTE KAYMAKAM ESEN’İN 15 MADDELİK YASAK LİSTESİ
1- Sokakta dövme yapılmayacak, gıda satılmayacak 2- Esnaf sokakta oturmayacak 3- Taklit ürün satılmayacak 4- Gürültü kirliliği bitecek, üç ekip 24 saat kesintisiz görev yapacak 5- İlçeye seyyar satıcı sokulmayacak 6- Hanutçuluk olmayacak 7- Fiyat listesiz işyeri kalmayacak 8- Özel güvenlik elemanları eşkıya gibi olmayacak 9- İlçede eski ve kötü görünümlü araç kalmayacak 10- Güvenlik güçleri 24 saat kesintisiz çalışacak 11- 1 Mayıs - 1 Ekim arasında inşaat yasak 12- Plajlardaki işletmeciler, şemsiye ve şezlongculara denetim sıkılaştırılacak, ihale şartına aykırı davranana turizm polisi müdahale edecek 13- Gıda satan işletmelerin mutfak denetimleri sıkılaştırılacak 14- İlçenin karayolundan giriş ve çıkışı, çevre yolu onarılacak 15- Kaldırım ve araç trafiğine kapalı alanlarda işgaller olmayacak.
(iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.