Kuşadası Körfezi’nde su sporları yapılacak kulvarlar belirlendi

Kuşadası Körfezi’nde su sporları yapılacak kulvarlar belirlendi

KUŞADASI SPORTİF TURİZM KURULU, KUŞADASI KÖRFEZİ’NDE 33 AYRI KULVARDA SU SPORLARI YAPILMASINA KARAR VERDİ - KUŞADASI SPORTİF TURİZM KURULU, DENİZ ARAÇLARININ KIYILARDAN 200 METRE AÇIKTA FAALİYET GÖSTERECEĞİNİ AÇIKLADI

Gerçek Gazetesi
Turizm sezonuna yönelik hazırlıkların sürdüğü Kuşadası’nda İlçe Sportif Turizm Kurulu, Kuşadası Körfezi’nde su sporları yapılacak kulvarları belirledi. Kuşadası Kaymakamı Mustafa Esen başkanlığında gerçekleşen Sportif Turizm Kurulu toplantısında, zaman zaman meydana gelen üzücü kazaları önlemek için Kuşadası’nda jet-ski’lere yönelik önlem alındı. Kuşadası Kaymakamı Mustafa Esen, turizm sezonunda Kuşadası kıyalarında büyük bir yoğunluk yaşandığını belirterek, jet-ski ve sürat motoru dahil deniz araçlarının kıyıya 200 metre mesafeden az yaklaşmasına izin verilmeyeceğini açıkladı.


Kuşadası Kaymakamı Mustafa Esen başkanlığındaki Kuşadası Sportif Turizm Kurulu, Kuşadası Garnizon Komutanı Umut Bütün, Kuşadası Emniyet Müdürü Şenol Zeybek, Sahil Güvenlik Bot Komutanı Deniz Yüzbaşı Hasan Aldemir, TÜRSAB Kuşadası Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Bülent İlbahar, Kuşadası Otelciler Derneği Başkanı Gürhan Hurda, Kuşadası Liman Başkanı Celal Oral, Kuşadası Turizm Danışma Birim Sorumlusu Gülay Akyüz, Kuşadası Mal Müdürü Mustafa İncekaya, Kuşadası Orman Müdürü Çetin Akkaya ve Kuşadası Milli Park Şefi Erdinç Kutsal’dan oluşuyor.
Toplantıda, Kuşadası merkezi ile Davutlar ve Güzelçamlı beldelerindeki sahil şeritleri dahil olmak üzere Kuşadası Körfezi’nde su sporları yapılacak 33 kulvar belirlendi. Ayrıca, yeni başvurular için de ilgili kuruluşlara 18 Nisan tarihine kadar süre tanındı. Bu süreden sonra yapılacak başvurular kurul tarafından dikkate alınmayacak.
Kuşadası Kaymakamı Mustafa Esen, su sporları yapılacak alanların belirlenmesi ve deniz araçlarının kullanımı konusunda oluşturulan komisyonun Kuşadası Körfezi’ndeki sınırları ve su sporu yapılacak alanları belirlediğini söyledi. Deniz sezonu başlamadan başvuruların değerlendirildiğini kaydeden Kaymakam Esen, “Amacımız, Kuşadası Körfezi’nde turizm amaçlı sportif faaliyetleri disipline etmek ve denetlemektir. Sahillerde çeşitli olumsuzluklar yaşanmaması için yeni düzenlemeye gittik. Komisyon kararı olmadan Kuşadası Körfezi’de su sporları yapılamayacak ve su sporları araçları kiraya verilemeyecek. Ayrıca, başvuruda bulunmak içinde mutlaka seyahat acentesi veya turizm belgesi bulunması gerekiyor“ dedi.
(iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.