KUŞADASI MERKEZİNDE KASITLI ÇIKARILAN

KUŞADASI MERKEZİNDE KASITLI ÇIKARILAN

- KUŞADASI MERKEZİNDE KASITLI ÇIKARILAN YANGIN SEBEBİYLE KUŞADASI BÜYÜK BİR TEHLİKE ATLATTI

- KUŞADASI MERKEZİNDE KASITLI ÇIKARILAN YANGIN SEBEBİYLE KUŞADASI BÜYÜK BİR TEHLİKE ATLATTI
- MAĞRİBOĞLU MEVKİİNDE ÇIKAN YANGIN UÇAKLARIN ZAMANINDA MÜDAHALESİYLE 2 SAATTE KONTROL ALTINA ALINDI
- ÇOCUKLAR YANGININ 50 YAŞLARINDA BİR KİŞİ TARAFINDAN ÇIKARILDIĞINI İDDİA ETTİ
Gerçek (haber)
Kuşadası şehir merkezinde yerleşim birimlerine yakın bir noktada çıkan yangın korkuya neden oldu. Kuşadası'nın büyük tehlike atlattığı yangın 3 uçak ve bir helikopterin zamanında müdahalesiyle 2 saatte kontrol altına alındı.
Mağripoğlu sırtlarına bitişik noktadaki fundalık alanda saat 16:00 sıralarında yangın çıktı. Evlerinde oturanlar yangın nedeniyle dışarıya fırlarken, itfaiye ve orman ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Nazilli, Selçuk ve İzmir'den havalanan 3 uçak ve bir helikopter yangına havadan müdahale etti. İki saat boyunca tüm Kuşadası'nda büyük korku oluşturan yangının Pilav Dağı eteklerindeki ormanlık alana sıçramaması için büyük çaba sarf edildi. Uçak ve helikopterlerin havadan müdahalesi sonucu hem yerleşim birimleri hem de ormanlık alanı tehdit eden yangın kontrol altına alındı. Yangında 20 dönüm fundalık alan kül oldu.
Bu arada, Kuşadası'na büyük korku yaşatan yangının kasıtlı çıkarıldığı iddiaları üzerine jandarma ekipleri soruşturma başlattı. Yangının maytap atan çocuklar tarafından çıkarıldığı yolundaki iddialar üzerine yangının çıktığı bölgede oyun oynayan yaşları 9 ile 11 arasında 4 çocuk jandarma tarafından gözaltına alındı. Ancak, çocuklar ilk ifadelerinde yangının 50 yaşlarında bir kişi tarafından kasıtlı çıkarıldığını ve yangının başlamasıyla bu kişinin kaçtığını iddia ettiler.
Kuşadası Kaymakamı Ahmet Ali Barış, itfaiye ve orman ekiplerinin yanı sıra uçak ve helikopterlerin zamanında müdahalesiyle büyük bir facianın önlendiğini belirterek, "Evler ve ormanlık alan büyük tehlike atlattı. Olayın sabotaj veya ihmalden kaynaklanma ihtimali üzerine jandarma ekipleri soruşturma yürütüyor. Şuan gözaltında 4 çocuk var. İddialar soruşturmadan sonra aydınlanacak" dedi.
(iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.