Kuşadası plajları’nın işletmesi Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne geçti

Kuşadası plajları’nın işletmesi Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne geçti

Kuşadası plajları’nın işletmesi Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne geçti

Aydın’ın Büyükşehir olmasının ardından 3 yıldır tartışma konusu olan Kuşadası’ndaki sahillerindeki plajların işletmesi, 3 yıldır yürütülen hukuki sürecin ardından Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne geçti.

Aydın’ın Büyükşehir olmasıyla birlikte Kuşadası plajlarının işletilmesiyle ilgili Kuşadası ve Aydın Büyükşehir Belediyesi arasında tartışma başlamıştı. Büyükşehir yasası gereği plajların kendilerine devredilmesini isteyen Aydın Büyükşehir Belediyesi bu isteğine olumlu cevap alamayınca hukuki süreç başlatmıştı. Kuşadası Belediyesi’nin plajları devretmek istememesi üzerine Maliye Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü’ne başvuran Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin talebini değerlendiren bakanlık turizm sezonu öncesi Kuşadası Plajları ile ilgili kararını verdi. Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından Büyükşehir ve Kuşadası Belediye Başkanlıklarına gönderilen yazıda, “ Maliye Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü Hazine Taşınmazları İdaresi hakkındaki yönetmeliğin 81. maddesine göre, plajların işletilmesiyle ilgili haklar ve hak edenler sıralandığında Büyükşehir Belediyesi’nin önceliği bulunduğu görülmektedir. Bu amaçla, Kuşadası sahillerindeki plajların tamamı Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından işletilecektir. Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin taahhütü doğrultusunda plajlardaki sadece büfe ve kafeteryalardan ücret alınacak, plajlara giriş, şemsiye ve şezlong ücreti alınmayacaktır“ denildi.
Bundan sonra Büyükşehir belediyesi tarafından işletilecek plajlar arasında dünyaca ünlü Kadınlar Plajı da bulunuyor. Bu arada, Aydın Büyükşehir Belediyesi, Kuşadası plajlarının tamamıyla ücretsiz olacağı konusunda bakanlığa taahhüt verdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.