Kuşadası polisi terör örgütü propagandası yapan 5 kişiyi gözaltına aldı

Kuşadası polisi terör örgütü propagandası yapan 5 kişiyi gözaltına aldı

Kuşadası polisi terör örgütü propagandası yapan 5 kişiyi gözaltına aldı

Kuşadası’nda terör örgütü propagandası yaptığı gerekçesiyle gözaltına alınan 5 zanlının adliyeye sevk edilmesi sırasında olaylar çıktı. Vatandaşlar ile zanlılara destek veren bir grup arasında kavgaya dönüşen gerginlik, polisin müdahalesi ile son buldu. Olaylar sırasında bir kişi yaralanarak, ambulansla hastaneye kaldırıldı.
Edinilen bilgiye göre, Kuşadası Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Büro Amirliği’ne bağlı ekipler bu sabah saatlerinde terör örgütü propagandası yapıldığı gerekçesiyle Kuşadası Sulh Ceza Hakimliği’nin yakalama kararıyla birlikte Kuşadası ve Aydın’da 7 ayrı noktaya operasyon düzenledi. Operasyon sonucu aranan 7 kişiden S.B., M.Ç., Y.G., E.Ç. ve B.G. adlı 5 kişi gözaltına alındı. Kuşadası’nda polis tarafından sorgulanan zanlılar, Cumhuriyet Savcısının talimatıyla adliyeye sevk edildi. Terör örgütü sempatizanlarının adliyeye sevk edilmesinin ardından Kuşadası Adliyesi önünde önce zanlılara destek veren bir grup, ardından da vatandaşlar toplanmaya başladı. Mahkeme devam ederken, adliye dışından laf atılmasıyla başlayan gerginlik, kavgaya dönüştü. Olay yerine gelen polis ekipleri, kavga eden gruplara müdahale etti. Gaz sıkarak grupları ayıran polis ekiplerinin müdahalesiyle kavga önlenirken, sıkılan gazdan etkilenen bir kadın ambulansla hastaneye kaldırıldı.
Kavganın ardından Kuşadası polisi, adliye önünde geniş güvenlik önlemleri aldı. Bu arada, terör örgütü propagandası yapmak suçundan tutuklanma istemiyle hakim karşısına çıkarılan 5 zanlı, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.