Kuşadası Soma'yı unutmadı

Kuşadası Soma'yı unutmadı

Kuşadası Soma'yı unutmadı

Geçtiğimiz Mayıs ayında, Somada yaşamını yitiren 301 maden işçisi, kazanın 5. ayında Kuşadası Belediyesinin gerçekleştirdiği çeşitli etkinliklerle anıldı.
Etkinlikler Kuşadası Belediyesi ibramaki Sanat Galerisi’nde Soma Trajedisini konu alan fotoğraf sergisinin açılışıyla başladı. Açılışa CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel ve çok sayıda davetli katıldı.
Anma etkinlikleri, Kuşadası Belediyesi Erkan Yücel Sahnesi’nde “Kömür Karası” grubunun verdiği konserle devam etti. Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı ve CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel’inde katıldığı konser öncesi bir konuşma yapan CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel “Geçtiğimiz Mayıs ayında Soma’da büyük bir acı yaşadık. Maden ocaklarında 301 canımızı yitirdik. O günden bu güne olayın sorumlularını ortaya dökmek ve yaşanan acıyı olası bir durum gibi göstermelerine mani olmak için elimden geleni yapıyorum. Sorumlular çeşitli yöntemlerle kendilerini aklamaya çalışsalar da yaşanan bu dram, ne olası bir durum, nede affedilir bir şey. Hükümet sözcüleri yaşamını yitiren 301 emekçi için ‘şehit’ diyorlar, bu mertebeyi kullanarak hem hayatının kaybeden işçilerin ailelerinin, hem de tüm halkın gözünü boyamak istiyorlar. Ben bu söyleme karşıyım, orada ölen 301 kişinin vebalini bu şekilde ödeyemezler. Bundan sonra böylesi acılar yaşamamak için Somada yaşananlar ve akabinde sergilenen tavırdan ders çıkarmamız gerektiğini düşünüyorum” dedi.
Konuşma sonrası sahne alan Grup Kömür Karası söyledikleri şarkılarla katılımcıların yoğun beğenisini aldılar. Etkinlik Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı ve CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel’in Grup Kömür Karası üyelerine teşekkür edip çiçek vermesiyle son buldu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.