Kuşadası üçüncü marka oteline kavuştu

Kuşadası üçüncü marka oteline kavuştu

Kuşadası’nda 2009 yılında M. Esat Altungün’ün başkan seçilmesiyle başlayan turizmde yeniden yapılanma meyvelerini yavaş yavaş veriyor.

5 yıllık sürenin ardından Kuşadası’nı yeni, nitelikli ve marka otellere kavuşturma projesiyle birlikte Hilton ve Amara’nın ardından Kuşadası üçüncü marka oteline Ramada Resort & Golf ile kavuştu. Bayraklıdede Mahallesi’nde inşaatı tamamlanan Kuşadası Ramada oteli hizmete girdi.
Turizm, inşaat, kuyum, medya ve enerji sektörlerinde çalışma gösteren Özyer Group, 8’inci oteli Ramada Resort Kuşadası&Golf’ü 180 milyon TL’lik yatırımla hizmete açtı. Kuşadası’ndaki ilk golf sahasını hizmete sunan grup, benzerlerinden değişik bir stratejiyle golfle bölge turizmine ivme kazandırdıktan akabinde otel açmayı tercih etti. Özyer Group Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Özyer, 1000 dönüm üzerine 18 delikli ve uluslararası standartlarda olan golf sahasının 2012’de hizmete açıldığını hatırlattı. Özyer, "Kuşadası’nda biz ilk golf merkezini yaptıktan akabinde bölge turizmde ivme kazandı. Golf tesisinden akabinde bölgeye kongre merkezleri de inşa edildi. Tesisi, içine bir de otel yapılacak olan biçimde hazırlamıştık. İstediğimiz ivmeyi yakaladıktan akabinde oteli inşa ettik" diye belirtti . Sezonda % 80 doluluk hedeflediklerini ifade eden Özyer, bunu rahatlıkla yakalayacaklarını aktardı. Turizm sektöründe günümüze kadar Liberty markasıyla hizmet verdiklerini ifade eden Süleyman Özyer, "Tatil köyü, 4 ve 5 yıldızlı olmak üzere 6 bin 500 yatak kapasiteli Libety markasıyla yekün 7 otelimiz var. Kuşadası projemizde Whydham ile işbirliğine gittik ve Ramada markasıyla otelimizi açtık. Yüzde 70 yabancı turist ağılıyoruz. Yabancılar arasında Almanlar ilk sırada bulunuyor . Bunu İngiliz ve Hollandalı turistler izliyor" diye açıkladı .
- KUŞADASI POTANSİYELİ İYİ DEĞERLENDİRİLEMİYOR
Kuşadası’nın potansiyelinin iyi değerlendirilemediğini söyleyen Özyer, " Bölgedeki tesisler eski. Geçmişte 50 yıllığına arazi tahsisi yapıldı. Birçoğunun zamanı dolmak üzere ve devam edip etmeyeceği belirsiz. Bu nedenleişadamları otellerine yatırım yapmıyor. Bu arıza tüm bölgelerde var. Tahsis konusunun acilen netleşmesi gerekiyor “ dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.