KUŞADASI VE BÖLGENİN GÜZELLİKLERİNİ TANITTILAR

KUŞADASI VE BÖLGENİN GÜZELLİKLERİNİ TANITTILAR

EKODOSD, KURUMSAL ÜYELERİNE YÖNELİK DOĞAL VE KÜLTÜREL ZENGİNLİKLERİ ANLATAN SUNUMLARINA DEVAM EDİYOR

Çevre, doğa ve tarihin korunmasına yönelik Kuşadası ve bölgede yaptığı çalışmalarla dikkatleri çeken Kuşadası Eko Sistemi Koruma ve Doğa Sevenler Derneği (EKODOSD), kurumsal üyelerine yönelik doğal ve kültürel zenlikleri anlatan sunumlarına devam ediyor.
EKODOSD bu yıl Diana Turizm, Değirmen Restoran, Korumar Hotel De Luxe, Setur Kuşadası Marina, Ephesia Hotel, Fiyatin.com, Pine Bay Holiday Resort, Pastacı&Yörük, Panorama Hill Hotel, Met Mekanik ve Sealight Resort Hotel’i Kurumsal üye yapmıştı. Son olarak Kurumsal üyelerden Kuşadası Sealight Resort Hotel işbirliğiyle bugün bir etkinlik düzenlendi. Sunumda, 5 yıldızlı Sealight Resort Hotel’in çalışanlarına bölgedeki doğal ve kültürel zenginliklerle ilgili tanıtım ve bilgilendirme eğitimi de yapıldı.
EKODOSD’un Kuşadası ve çevresinde yaptığı çalışmalar anlatıldıktan sonra, yapılaşmanın olmadığı, tertemiz denizi ve doğal kıyılarıyla Türkiye’nin en güzel Milli Parklarından biri olan Kuşadası Dilek Yarımadası-Büyük Menderes Deltası Milli Parkı’nın tüm özellikleri görsel bir sunumla tanıtıldı. Milli Parkın sadece piknik yapılan ve yüzmek için kullanılan bir yer olmadığı, doğal ve kültürel pek çok zenginlikleriyle önemli bir doğa alanı olduğu fotoğraflarla gösterilerek anlatıldı. Dilek Yarımadası ve Büyük Menderes Deltasının, orman, deniz ve deltadan oluşan coğrafik özellikleriyle Dünyada pek örneğinin olmadığı ve Akdeniz’den Kafkasya’ya kadar kıyılarda yayılım gösteren neredeyse tüm bitkilerin doğal olarak görülebildiği ender yerlerden biri olduğu belirtildi.

ada2.jpg
Doğasıyla, kültürel zenginlikleriyle, sulak alanları ve kuşlarıyla, zengin yaban hayatının devam ettiği Milli Parkın pek fazla bilinmeyen yönleri, tüm özellikleriyle görsel olarak sunulup anlatıldı. Bu önemli doğa alanının Kuşadası’nın geleceğini yakından ilgilendirdiği, bu nedenle korunması, sahip çıkılması, koruma-kullanma dengesi çerçevesinde ekoturizme kazandırılması gerektiği belirtildi. Sunum ilgiyle izlendi ve önümüzdeki aylarda alan gezileriyle doğa eğitim çalışmalarının devam edeceği bildirildi.
ada3.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.