Kuşadası ve Karacasu’da alternatif

Kuşadası ve Karacasu’da alternatif

Kuşadası ve Karacasu’da alternatif turizm atağı heyecanı yaşanıyor

Gerçek Gazetesi
Yılmaz ÖLMEZ
Aydın"ın Kuşadası ve Karacasu ilçeleri 2012 yılını, ”Alternatif turizm yılı” olarak ilan etti. Kuşadası"nda tamamlanma aşamasına gelen 10 bin kişilik kongre merkezi, ilçe ve beldelerine yaz-kış hareketlilik kazandıracak. Yine Kuşadası, Davutlar ve Güzelçamlı beldeleri termal turizmle öne çıkacak. Bu yönde birlik kurulurken çalışmaların kısa sürede başlayacağı ve termal turizmine yönelik yeni tesislerinde kurulacağı öğrenildi. Davutlar Belediye Başkanı Tuncay Uysal ve Güzelçamlı Belediye Başkanı Özkal Yüksel yaz mevsiminin dışında termal turizmle birlikte kış aylarında da yerli ve yabancı turistleri beldelerinde ağırlayacak olmalarının şimdiden heyecanını yaşadıklarını söylediler.
Aydın"ın alternatif turizm heyecanı yaşayan bir başka ilçesi Karacasu. Afrodisias Antik Kenti ile tarih turizminin önemli duraklarının arasında yer alan Karacasu, ilçeye ulaşım sağlanan mevcut yolun genişletilmesiyle birlikte yerli ve yabanca turist ziyaretinde artış hedeflerken, Belediye Başkanı Mustafa Büyükyapıcı"nın hedefi yayla turizmini canlandırmak.
Başkan Büyükyapıcı, ”Turizmde ulaşım çok önemli. İlçemizde temel atma törenine katılan Turizm Bakanımız Ertuğrul Günay, mevcut yolların genişletilmesi içinde söz vermişti. Sayın Bakanımızın söz verdiği gibi, Karacasu-Afrodisias yolumuz tamamlandı. Şimdi tüm dikkatimizi, Kuyucak sapağından ilçemize kadar uzanan yolun genişletilmesi. Bununla ilgili yer yer dolgu ve genişletilme çalışmaları yapılıyor. İstimlak sorunlarının hızla tamamlanmasıyla birlikte yolda da genişletme çalışmaları en geç birkaç yıl içerisinde tamamlanmış olacak. Yolların genişlemesiyle birlikte Afrodisias"a ziyaretçi sayısı artacaktır. İlçemizin en önemli sorunu konaklama. Biz tarihi evlerimizi restore ettirip turizme kazandırmayı planlıyoruz. Fakat bizin en büyük alternatif turizm hedefimiz yayla turizmidir. İlçemize gelen yerli ve yabancı ziyaretçilerin yaylalarımıza hayran kaldıklarını görüyoruz. Ancak konaklama noktasında sıkıntımız var. Küçük çapta bir pansiyoncuğun dışında yayla evlerimizin bazılarını konaklama tesisi olarak düzenleyip turizmin hizmetine sunmayı planlıyor ve bu yönde çalışmalarımızı sürdürüyoruz.” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.