Kuşadası'na 19 mavi bayrak

Kuşadası'na 19 mavi bayrak

Kuşadası’nda bu yıl da 19 mavi bayrak dalgalanacak. Uluslararası Çevre Eğitim Vakfı’nın (FEE), temiz plaj ve marinaların belirlenmesi için verdiği Mavi Bayrak ödülünü Kuşadası’nda kazanan plajlar için tören düzenlendi.

Mavi Bayrak almaya hak kazanan 19 plajdan biri olan Dilek Yarımadası Milli Parkı İçmeler Koyu’nda düzenlenen törene, Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy, Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı ve Kuşadası Garmizon Komutanı Ferhat Aslan ile birlikte çevreciler katıldı.
Törende konuşan Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, yaptığı konuşmada; “Meşhur bir Kızılderili atasözü vardır. ‘Biz doğayı atalarımızdan miras değil, torunlarımızdan emanet aldık’ derler. Bizde Kuşadası Belediyesi olarak bu ilke doğrultusunda hareket ediyoruz. Ülke olarak bu sene mavi bayrak açısından birinci olmayı amaçlıyorduk, fakat İspanya birinci biz ikinci olduk. Önümüzdeki sene birinci olmak için hep birlikte daha çok çalışacağız. Bu ödülü kazanmamıza fayda sağlayan tüm kurum ve kişilere çok teşekkür ediyorum” dedi. Kuşadası Kaymakam Muammer Aksoy ise “Bugün burada ilçemize verilmiş olan 19 mavi bayrağı temsilen bir mavi bayrağı göndere çekmek üzere bir aradayız. Kuşadası’nın sahip olduğu en önemli çevresel değerlerden bir tanesi bu Milli Park ve plajlarımızdır. Kuşadası Türkiye’deki en iyi plajlara sahip olmasına rağmen bununla tanınmıyoruz. Kuşadası, 32 kilometreyi bulan plajları ile Türkiye’dekilerden ve dünyadaki emsallerinden potansiyel ve kapasite olarak üstündür” dedi.
Yapılan konuşmalar sonrası tüm katılımcılar ile birlikte ilk Mavi Bayrak Dilek Yarımadası Milli Parkı İçmeler Koyu’na asıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.