Kuşadası’na bağlı Davutlar beldesinde 30 Ağustos Perşembe günü

Kuşadası’na bağlı Davutlar beldesinde 30 Ağustos Perşembe günü

Kuşadası’na bağlı Davutlar beldesinde 30 Ağustos Perşembe günü 2 anlamlı tören vardı. Sabah büyük zaferin 85. yıldönümünü kutlamak için bir araya gelen belde protokolü ve halkı, öğleden sonra da Şehit Hava Pilot Yüzbaşı Akgün Sezginer ve Tankçı Jandarma O

Yılmaz ÖLMEZ
Gerçek (haber)
Kuşadası"na bağlı Davutlar beldesinde 30 Ağustos Perşembe günü 2 anlamlı tören vardı. Sabah büyük zaferin 85. yıldönümünü kutlamak için bir araya gelen belde protokolü ve halkı, öğleden sonra da Şehit Hava Pilot Yüzbaşı Akgün Sezginer ve Tankçı Jandarma Onbaşı Erkan Başlık için oluşturulan Şehitler anıtının açılışını gerçekleştirdiler.
İlk tören Şehit Hava Pilot Yüzbaşı Akgün Sezginer anısına oluşturulan şehitlik parkı ve anıtı başında düzenlendi. Buradaki törene Aydın Valisi Mustafa Malay, Jandarma Aydın İl Alay Komutanı Jandarma Albay Mehmet Tire, Kuşadası Kaymakamı Ahmet Ali Barış, Davutlar belediye başkanı Tuncay Uysal, Güzelçamlı Belediye Başkanı Bayram Bayaözlü, Kuşadası Garnizon Komutanı Jandarma Binbaşı Umut Bütün, Kuşadası Askerlik Şubesi başkanı Yüzbaşı Murat Çelebi, Şehir Yüzbaşı"nın Konya 3. Ana jet üstü Komutanlığından arkadaşı Hava Pilot Yüzbaşı Barbaros Demirbaş, 2. Ana Jet üstü Komutanlığından Pilot Yüzbaşı Erkan Toray ve Alper Aydagün, Şehit Binbaşı Akgün Sezginer"in Anne ve babası Neslihan-Erdal Sezginer, Kızkardeşi Filiz Tosun, Oğlu Yiğit Göker Sezginer,Söke Gaziler ve Şehitler Derneği başkanı Hüseyin Çalışkan, Belediye meclis üyeleri ve belde halkı katıldı. Anıt açılışı öncesi bir konuşma yapan Davutlar Belediye Başkanı Tuncay Uysal, ”27 Temmuz 2006 tarihinde eğitim uçuşu yaptığı esnada şehit düşen Hava Pilot Yüzbaşı Akgün Sezginer"e Davutlar belediyesi ve Davutlar halkı adına mertebesine yanaşır bir anıt yaptırmış olmanın memnuniyetini belirtmek isterim. Şehidimiz eğitim uçuşunun başlangıcında kendisini değil yerdeki personeli düşünerek 40 askerin ve personelin canını kurtarıp, Türk tarihinde benzerine sıkça rastladığımız bir şekilde kendisini feda ederek şehit düşmüştür” dedi.
Ardından Aydın Valisi Mustafa Malay kürsüye geldi.
Malay, ”Böylesine anlamlı bir günde şehitlerimiz için oluşturulan anıtları açmak bambaşka bir duygu. Hepimizin bildiği gibi şehitler ölmez. Tabiîki her şehidin bir anne babası vardır. Fakat askerimiz şehitlik mertebesine ulaştığında, o şehit tüm halkın evladıdır ve kalbinde yaşar. Şehitlik Peygamberlikten sonra ulaşılabilecek en yüce makamdır” dedi.
Konuşmaların ardından Türk bayrağına sarılı anıtın açılışı gerçekleştirildi. Tören sırasında Şehit Yüzbaşının anne ve kız kardeşinin gözyaşlarını tutamadıkları dikkat çekti. Törene katılan protokol Türk bayrağını kaldırılarak anıtın açılışını yaptılar.
Daha sonra Şehit Yüzbaşı Sezginer"in mezarının başına geçilerek burada dualar okundu. Kendisi gibi hava Yüzbaşı olan şehit Yüzbaşının eşi Ayşe Ebru Sezginer"in Atlas Jet havayollarıyla yurtdışı uçuş görevinde olduğu ve bu nedenle eşi için düzenlenen törene katılamadığı öğrenildi.
İkinci tören Şehit Topçu Onbaşı Erkan Başlık"ın anıtının önünde düzenlendi. Buradaki törende şehit Onbaşının anne ve babası Türkan-İbrahim Başlık ve yakınları da hazır bulundu. Konuşmanın ardından Şehitlik anıtı açıldı ve şehit Onbaşı Erkan Başlık"ın mezarı ziyaret edilerek dualar edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.