Kuşadası’na bağlı Davutlar Beldesi’nin Demokrat Partili Belediye Başkanı

Kuşadası’na bağlı Davutlar Beldesi’nin Demokrat Partili Belediye Başkanı

DAVUTLAR’A UZAY ÇATILI MEGA KAPALI PAZARYERİ KAZANDIRILIYOR.


Gerçek (haber)
Kuşadası"na bağlı Davutlar Beldesi"nin Demokrat Partili Belediye Başkanı Tuncay Uysal, ”Mega Projem” dediği Kapalı Pazar yeri projesine 26 Ağustos Pazar günü saat 15.00"te düzenlenen bir törenle start verdi. Pazar alanının temel atma törenine Aydın Valisi Mustafa Malay, Kuşadası Kaymakamı Ahmet Ali Barış, Güzelçamlı Belediye Başkanı Bayram Bayaözlü, Belediye meclis üyeleri ve davetliler katıldı. Törende bir konuşma yapan Belediye Başkanı Tuncay Uysal, “Turistik güzel beldemizde her zaman eksikliğini hissettiğim Modern Kapalı Pazaryeri"nin bugün temelini atıyoruz. Pazaryerimizi 2008 yılının yaz aylarına yetiştireceğiz. Böylece belde içinde ve sahilde gelişi güzel kurulan, görüntü ve gürültü kirliliği ile tatilcilerimizi
rahatsız eden seyyar pazarcı tezgâhlarını artık kaldıracağız. Bugün Davutlar için, pazarcı esnafı için çok önemli bir gün. Esnafımıza ve halkımıza verdiğimiz sözlerden birini daha yerine getirmenin haklı bir gururunu ve kıvancını yaşıyoruz. Bugün temelini atacağımız Pazaryerimizin arsasına 2 yıl önce 300 bin YTL. ödeyerek istimlâk çalışmamızı yaptık. Arsamız 16.600 metrekaredir. 5.500 metrekarelik kapalı alana Uzay Çatılı Kapalı Pazaryeri inşa edilecektir. Pazaryerimizde 480 adet açık tezgâhlı,18 adette kapalı mekân bulunacaktır. Bu alanda pastane, kıraathane, dinlenme yerleri, otopark ve duş kabinleri bulunacaktır. Pazaryerimiz her gün kısmen hizmet verirken Cumartesi Pazarı da tamamı açılacak” dedi.
Pazarda tezgâh açan ve alışverişe gelen müşterilerin sıcaktan bunaldıkları ve aşırı derece terledikleri anlarda duş alıp serinlemeleri için duş kabinlerinin de unutulmadığı pazaryerinin sürekli kapalı devre kameralarla gözetim altında tutulacağı da öğrenildi. Davutlar"da yaşanan gelişmeleri taktirle takip ettiğini söyleyen Aydın Valisi Mustafa Malay, Kapalı Modern Pazaryerinin Davutlar"da alışverişi keyifli hale getireceğini söyleyerek, yeni mekanın şimdiden hayırlı olmasını diledi. Bir dananın kurban edildiği temel atma töreninde, inşaat temeline ilk harcı Vali Mustafa Malay ve Belediye Başkanı Uysal birlikte koydular. Uzay Çatılı Pazaryeri"nin 2 trilyon 700 milyar liraya mal olacağı öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.