Kuşadası’na denizden turist akını

Kuşadası’na denizden turist akını

Kuşadası’na denizden turist akını


█ Gerçek Gazetesi
Türkiye"nin en önemli kruvaziyer limanı olma özelliğini koruyan ve kruvaziyer turizmin başkenti olarak kabul edilen Kuşadası"na adeta akın eden lüks turist gemileri, turistik ilçeye güz bereketi yaşatıyor. Kuşadası Limanı"na gün içinde yanaşan 5 gemi ile yaklaşık 15 bin turist günübirlik giriş yaptı.
Kuşadası Limanı Eylül ayında hareketli günler yaşamaya devam ediyor. Dün gelen 4 turist gemisinin ardından bugün de gün içinde Splendour of the Seas, Navigator of the Seas, Silver Wind, Columbus II ve Ruby Princess isimli aralarında dev transatlantiklerin de bulunduğu turist gemileri Kuşadası limanına yanaştı. Gemilerle gelen çoğunluğu Amerika ve Kanadalı 15 bin turistten pekçoğu önce otobüslerle Efes, Meryemana, Milet gibi ören yerlerini ziyaret etti. Turistlerin bir kısmı da Kuşadası çarşılarında alışveriş yaptı. Dünya genelinde yaşanan ekonomik kriz nedeniyle turistlerin satın alma gücü büyük beklenti içerisinde olan esnafa yansıdı ve esnafın bir çoğu yine de beklentilerini karşılayamadı.
Kuşadası Ege Ports yolcu limanına 2012 sezonu başlangıcından bugüne kadar toplam 358 kruvaziyer gemisi ile yarım milyon turistin giriş yaptığını açıklayan Kuşadası Ege Ports Limanı Genel Müdürü Aziz Güngör, “Kuşadası"na bugün 5 gemi ile 15 bin yolcu geldi. Yapılan yatırımlar ile Avrupa"nın ilk beşi, dünyanın ise ilk on yolcu limanı arasında bulunan ve ülkemizin kruvaziyer başkenti sayılan Kuşadası yolcu limanımız, bugün aynı anda 5 gemi ile 15 bin yolcuyu ağırlıyor. Türkiye"nin en önemli deniz hudut kapılarından biri olan Kuşadası yolcu limanı, yılda 1 milyon kruvaziyer yolcusu ve mürettebatını ağırlıyor. Her geçen gün gelişen sektörde amacımız yaptığımız yatırımlar ile daha fazla gemi ve turistin ülkemize girişini sağlamaktır. Türkiye"nin ilk özelleşen liman işletmesi olarak bugün gerek Avrupa"da gerekse Doğu Akdeniz yolcu limanlarında örnek model alınan bir liman olmanın gururunu yaşıyoruz” dedi.
(iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.