Kuşadası'na ikinci spor salonu yapılıyor

Kuşadası'na ikinci spor salonu yapılıyor

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Genel Müdürlüğü tarafından projelendirilen Kuşadası Spor Salonu inşaatı başladı. Kuşadası Türkmen Mahallesi Güzellikiçi mevkiinde inşaatına başlanan Kuşadası Spor Salonu yaklaşık 5 milyon 251 bin liraya mal olacak.

Spor salonunun devam eden inşaat çalışmalarını denetleyen Aydın Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Zeynel Akın, “İnşaat çalışmalarımız tüm hızıyla devam etmektedir. Kuşadası İlçemize modern bir spor salonu yapmaktayız. Yaklaşık 700 iş gününde yapımı tamamlanmasını hedefliyoruz. Zeminin sert kayalık olması inşaat çalışmalarını olumsuz yönde etkilese de inşaat çalışmalarımız herhangi bir aksaklığa neden olmadan devam etmektedir. Yapımı devam eden spor salonumuz uluslar arası müsabakalara ev sahipliği edebilecek özelliklere sahiptir. Yapımı tamamlandıktan sonra uluslararası spor faaliyetlerinin Kuşadası Spor Salonunda da organize edilmesi hedeflenmektedir” dedi.
Son yıllarda uluslararası salon organizasyonlarıyla dikkat çeken Kuşadası’nda ilk spor salonu 1997 yılında Engin Berberoğlu’nun belediye başkanlığı döneminde Kuşadası Belediyesi tarafından yaptırılmıştı. 1600 kişi kapasiteli spor salonuna Aydın’ın eski valilerinden Uğur İnan’ın ismi verilmişti. Hem salon sporları hem de ulusal ve ulusal organizasyonların fazlalığı nedeniyle tek spor salonu Kuşadası’nda ihtiyaçlara cevap vermemeye başlamıştı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.