Kuşadası’na sezonun son gemisi geldi

Kuşadası’na sezonun son gemisi geldi

Kuşadası’na sezonun son gemisi geldi


Gerçek Gazetesi
Kruvaziyer turizmin başkenti sayılan Kuşadası"na sezonun son gemisi bugün limana yanaştı. Sezonun son gemisi Sky Wonder ile birlikte turist gemileri Kasım ayı boyunca Kuşadası"na toplam 30 sefer düzenlemiş oldu. Bu arada, kruvaziyer turizminde sezon kapanırken, Aralık ayı içerisinde programda olmamasına rağmen 3 dev transatlantiğin Kuşadası Limanı"nı ziyaret edeceği açıklandı.
Edinilen bilgiye göre, Konaklama turizminde bu yıl büyük bir çıkış yakalayan ve yüzde 90"ları aşan bir doluluk elde eden Kuşadası'nda kruvaziyer turizminde ise 11 ay süren sezonda önceki yıla oranla yüzde 25"lik bir artış sağlanmıştı. Turizm sezonunun tüm Türkiye"de sona ermesine rağmen Kuşadası"nda kruvaziyer turizminin hala devam etmesi bir nebzede olsa yüzleri güldürdü. Kasım ayı boyunca 30 turist gemisinin sefer yaptığı Kuşadası Limanı"na bugün sezonun son gemisi de yanaştı. 800 turist ve 400 mürettebat ile sabah 07.00"de Kuşadası Limanı"na yanaşan Sky Wonder isimli turist gemisinin son seferinde turistler önce otobüsler Efes ve Meryemana gibi tarihi yerlere götürüldü. Turistler ardından şehir dışındaki büyük alışveriş merkezlerine yönlendirilirken, sezon gemisinden büyük beklentisi olan çarşı esnafı ise umduğunu yine bulamadı. Sky Wonder, akşam Saat: 19.00"da Kuşadası Limanı"ndan ayrılacak.
ARALIK"TA 3 DEV TRANSATLANTİK GELECEK
Bu arada, Kruvaziyer turizminde sezon sona ererken, Kuşadası Limanı programda olmamasına rağmen Aralık ayı içerisinde 3 dev transatlantiği ağırlayacak. Yoğun talep üzerine Aralık ayı içerisinde Kuşadası"nı programlarına alan ve ekstra tur düzenleyen transatlantiklerden Celebrity Galaxy 1 Aralık"ta, Briliance Of The Seas 2 Aralık"ta ve Oriana ise 10 Aralık"ta Kuşadası Limanı"nda olacak. Bu turlarla birlikte 3 dev transatlantik sezon dışı olarak 10 gün içinde Kuşadası Limanı"na çoğunluğunu Amerikalıların oluşturduğu yaklaşık 7 bin 500 turist getirmiş olacak.
(iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.