Kuşadasına Yeni AVM

Kuşadasına Yeni AVM

KUŞADASI BELEDİYESİ, GÜVERCİNADA CADDESİ'NDEKİ SAAT KULELİ SAHİL TİCARET MERKEZİ'Nİ YIKIP, YERİNE MODERN BİR ALIŞ VERİŞ MERKEZİ YAPACAK

Gerçek Gazetesi
Kuşadası, modern bir alış veriş merkezine kavuşacak. Kuşadası Belediyesi tarafından Güvercinada Caddesi liman karşısındaki saat kuleli Sahil Ticaret Merkezi yıkılıp, yerine modern bir alış veriş merkezi yapılacak.
Kuşadası Belediye Başkanı Fuat Akdoğan, yeni projeyi tanıtmak amacıyla mevcut sahil ticaret merkezindeki esnaşa bir toplantı yaptı. Mülkiyeti hazineye ait olan ve belediye tarafından 49 yıllığına kiralanan sahil bandı üzerindeki iki katlı, saat kuleli sahil ticaret merkezi 1996 yılında inşa edilmişti. Mevcut ticaret merkezinin bulunduğu alanın Kuşadası'nın en değerli bölgesi olduğunu belirten Kuşadası Belediye Başkanı Fuat Akdoğan, burasının daha kullanılır hale gelmesi için iki blok halinde yeniden inşa edileceğini ve modern bir görünüme kavuşturulacağını söyledi.
Sahil Ticaret Merkezi'nde halen kiracı pozisyonunda olan esnafa yeni projeyi anlatan ve olur vermeleri halinde turizm sezonuna yetiştireceği sözü veren Kuşadası Belediye Başkanı Fuat Akdoğan, Yeni proje ile alış veriş merkezinin işlevini artırmayı hedeşiyoruz. Kiracılarımız izin vermesi halinde hemen yıkım işlemlerine başlayıp, yeni binayı Şubat ayı sonuna kadar bitireceğiz. Yeni alışveriş merkezi iki blok halinde, bir bloğu tek, bir bloğu ise iki kat olacak. Şu an toplam 34 işyeri var. Yeni projeye de 8 yeni işyeri daha oluşacak. Bunları da ihaleye çıkaracağız. Ayrıca, arka bölümde ise 37 araçlık bir otopark yapacağız. Esnafımızın ticaret merkezinin atıl durumda olmasından dolayı bir şikayeti vardı. Bizde bu şikayeti dikkate aldık ve yeni bir proje geliştirdik dedi.
Bu arada, belediye tarafından geliştirilen yeni projeyi beğenen ve detaylarla ilgili görüşlerini ileten belediye kiracısı esnafın büyük çoğunluğu yıkım için olur verirken, inşaatın da mutlaka turizm sezonu öncesine yetiştirilmesi istendi. (iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.