Kuşadası’nda 9. Deve Güreşi Festivali

Kuşadası’nda 9. Deve Güreşi Festivali

EGE, MARMARA VE AKDENİZ'DEN 106 ÜNLÜ DEVE KAPIŞTIKAYMAKAMLIK KUPASI KARŞILAŞMASINDA DEVELERDEN BİRİNİN SAHİBİ OLAN KEMALPAŞA ULUCAK BELEDİYE BAŞKANI'NIN OĞLU ÇIKAN ARBEDEDE TARTAKLANDI

Gerçek Gazetesi
Kuşadası Belediyesi ile Kuşadası Deve ve Deve Güreşi Sevenler Derneği tarafından organize edilen 9. Kuşadası Deve Güreşleri Festivali, Kuştur mevkiinde hazırlanan özel bir alanda yapıldı. Ege, Marmara ve Akdeniz bölgesinden toplam 106 devenin güreştiği festival, renkli görüntülere sahne oldu.
Büyük ilgi gören festivali aralarında Kuşadası Kaymakamı Mustafa Esen, Kuşadası Garnizon Komutanı Umut Bütün, Kuşadası Belediye Başkanı Fuat Akdoğan, Kuşadası Cumhuriyet Başsavcısı Cuma Dağlı ve Kuşadası Emniyet Müdürü Şenol Zeybek'in de aralarında bulunduğu 10 bin kişi izledi. Deve güreşleri ayrıca, ünlü İngiliz televizyonu BBC ekibi tarafından görüntülendi.
Festivalin Genel Koordinatörlüğünü Metin Çetin, Başcazgırlığını İsmail Sakin yaptı. Sabah saatlerinden itibaren mangallarını yakan vatandaşlar hem deve güreşlerini izledi hem de eğlendi. Deve sucuğu ve poşu satanlar ise satışlardan memnun olduklarını belirtti.
Yoğun katılımdan duydukları memnuniyeti dile getiren Kuşadası Deve ve Deve Güreşi Sevenler Derneği Başkanı Mustafa Karpuzcu, önümüzdeki yıllarda daha iyi organizasyonlara imza atacaklarını söyledi. Deve sahipleri ise Kuşadası'ndaki deve güreşleri festivalinin büyük ilgi uyandırdığını belirterek, sezonun en zorlu güreşlerinin gerçekleştiğini bildirdi.
Kuşadası Belediye Başkanı Fuat Akdoğan ise deve güreşlerinin bölge açısından önemli bir sosyal etkinlik olduğunu belirterek, 9 yıl önce geleneksel hale getirdikleri festivaldeki heyecan ve çekişmenin bu yıl en üst düzeye çıktığını anlattı.
ULUCAK BELEDİYE BAŞKANININ OĞLU TARTAKLANDI
Bu arada, büyük heyecan ve çekişmeye sahne olan 9. Kuşadası Geleneksel Deve Güreşleri Festivali'nde zaman zaman gergin anlar yaşandı. Özellikle kupa maçları oynandığı sırada yaşanan çekişme yüzünden jandarma robocoplar güreşlerin yapıldığı arena ve çevresinde geniş önlemler aldı. Kaymakamlık Kupası karşılaşmasının yapıldığı sırada güreşen develerden birinin sahibi olan İzmir'in Kemalpaşa ilçesine bağlı Ulucak beldesinin Belediye Başkanı Mehmet Türkmen'in oğlu ile deve urgancıları arasında tartışma çıktı. Olay sırasında Belediye Başkanı'nın oğlu tartaklandı. Güvenlik güçleri olayları büyümeden yatıştırdı. (iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.