Kuşadası’nda bayıltan koşu

Kuşadası’nda bayıltan koşu

Kuşadası’nda bayıltan koşu


Gerçek Gazetesi
Kuşadası'nda Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Atatürk Koşusu'nda 18 öğrenci baygınlık geçirdi. Fenalaşan bazı ilköğretim okulu öğrencileri ise ambulansla hastaneye kaldırıldı.
Kuşadası Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Ulu Önder Atatürk'ün Milli Mücadele sırasında Ankara'ya gelişi nedeniyle geleneksel olarak gerçekleştirilen Atatürk Koşusu, Özer Türk Stadyumu"nda düzenlendi. 6 ayrı kategoride gerçekleştirildi. Koşuya, Kuşadası merkezi, Güzelçamlı ve Davutlar beldeleri ve bağlı köylerde eğitim öğrenim gören toplam 242 öğrenci katıldı. Büyük ilgi gören koşuyu Kuşadası Kuşadası Kaymakamı Mustafa Esen, Kuşadası Garnizon Komutanı Murat Biçer, Kuşadası İlçe Emniyet Müdürü Şenol Zeybek, Kuşadası Askerlik Şubesi Başkanı Murat Çelebi ve Kuşadası Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Türkan ile çok sayıda öğrenci, öğretmen ve veli izledi.
Büyük çekişme içinde geçen koşuda 18 öğrenci bitiş noktasında fenalaşarak bayıldı. Stadyumda bulunan ambulanstaki sağlık ekibi, bitiş noktasında bayılan öğrencilere müdahale etti. Bu sırada bayılan bazı ilköğretim öğrencileri ise ambulansla hastaneye kaldırıldı. Öğrencileri bayıltan çekişmeli koşunun ardından küçük kızlar kategorisinde Atatürk İlköğretim Okulu"ndan Hasret Kocaman, küçük erkeklerde Belkent İlköğretim Okulu'ndan Umut Tetik, yıldız kızlarda Çakabey İlköğretim Okulu'ndan Nigar Evcimensoy, yıldız erkeklerde Yedieylül İlköğretim Okulu'ndan Abidin Keser, lise kızlarda Makbule-Hasan Uçar Lisesi'nden Arzu Kanat ve lise erkeklerde ise Hasan Uçar Lisesi'nden Yasin Ürek şampiyon oldu. Okullar takım yarışmasında ise küçük kızlarda Kuşadası İlköğretim Okulu, küçük erkeklerde Belkent İlköğretim Okulu, yıldız kızlarda Kuşadası İlköğretim Okulu, yıldız erkeklerde Kuşadası İlköğretim Okulu, lise kızlarda Makbule-Hasan Uçar Lisesi, lise erkeklerde ise Makbule-Hasan Uçar Lisesi birinci oldu. Dereceye giren öğrenci ve okullara ödüllerini Kuşadası Özer Türk Stadyumunda düzenlenen törende Kaymakam Mustafa Esen, Kuşadası Garnizon Komutanı Binbaşı Murat Biçer, Kuşadası İlçe Emniyet Müdürü Şenol Zeybek, Kuşadası Askerlik Şubesi Başkanı Yüzbaşı Murat Çelebi ve Milli Eğitim Müdürü Ö. Faruk Türkan verdi. (iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum