Kuşadası'nda Büyükşehir İtfaiyesi faciayı önledi

Kuşadası'nda Büyükşehir İtfaiyesi faciayı önledi

Kuşadası ilçesinde bir çarşıda çıkan yangında çok sayıda iş yerinde yangın başladı. Çarşının yan tarafında bulunan akaryakıt istasyonuna sıçramadan alevlerin önüne geçildi.

Yangın, öğle saatlerinde Bayraklıdede Mahallesi Kuştur Mevkii'nde meydana geldi. Henüz bilinmeyen bir nedenle bir iş yerinde çıkan yangın kısa sürede büyüdü. 112 Acil Çağrı Merkezi'ne yapılan ihbar üzerine Kısa sürede olay yerine gelen Aydın Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Kuşadası İtfaiye Amirliği ekipleri yangına müdahale etti: 

İtfaiye ekipleri hemen ilk olarak Akaryakıt istasyonun LPG tanklarının bulunduğu bölgede önlem aldı. 

Rüzgarın etkisi ve çarşıda bulunan iş yerlerinde patlayan tüpler ve Plastik kaplamalar sayesinde büyüyen yangın kısa sürede büyüdü.

Yangına Büyükşehir belediyesinin anında müdahale ettiğini belirten Akaryakıt İstasyon Müdürü Vedat Kavcı “ Büyükşehir Belediyesi yangın başladıktan yaklaşık 7 dakika içinde müdahale etti. Aynı zamanda yangın LPG tanklarımıza doğru ilerliyordu. İtfaiye ekipleri hemen ayrıca tedbir aldılar. Allah korusun LPG tankına sıçramış olsa facia olabilirdi. Bizlerde tanklarımızın vanalarını kapattık. Ama neticede tanklar doluydu. Eğer sıçramış olsa Kuşadası’nın göreceği  en büyük facia olabilirdi.Büyükşehir Ekiplerimize teşekkür ediyoruz” dedi

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.