Kuşadası’nda denizcilik bölümü açılıyor

Kuşadası’nda denizcilik bölümü açılıyor

KUŞADASI KAYMAKAMI MUSTAFA ESEN, DENİZCİLİK BÖLÜMÜ'NÜN AÇILMASININ ARDINDAN KUŞADASI'NDA DENİZCİLİK LİSESİ KURULMASI İÇİN GİRİŞİMLERE BAŞLADIKLARINI AÇIKLADI

Gerçek Gazetesi
Kuşadası'nda Endüstri Meslek Lisesi bünyesinde Denizcilik Bölümü açılıyor. açılması için Kuşadası Ticaret Odası Başkanı Serdar Akdoğan öncülüğünde başlatılan girişimlerde son aşamaya gelindi.
Önceki yıl Kuşadası Ticaret Odası Başkanı Serdar Akdoğan'ın girişimiyle Kuşadası'nda lise düzeyinde Denizcilik Bölümü açılması için girişim başlatılmış ve Kuşadası Ticaret Odası Başkanı Serdar Akdoğan, Kuşadası Liman Başkanı Celal Oral, Kuşadası İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Murat Yurttutan ve Kuşadası Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Muzaffer Moran'ın katıldığı toplantıda, Denizcilik bölümünün açılması için gerekli işlemlerin İlçe Milli Eğitim tarafından başlatılmasına karar verilmişti. Bu başvurunun ardından bakanlık düzeyinde yapılan girişimler olumlu karşılanmış ve Endüstri Meslek Lisesi bünyesinde Denizcilik Bölümü açılması için bakanlıktan onay çıkmıştı.
Kuşadası Kaymakamı Mustafa Esen, Kuşadası'nın denizle iç içe olduğunu belirterek, denizcilik alanındaki kalifiye eleman ihtiyacının karşılanması için Denizcilik Bölümü'nün iyi bir fırsat olduğunu söyledi. Bakanlıktan çıkan onay kapsamında tüm hazırlıkların tamamlandığını belirten Kaymakam Esen, " 2008-2009 eğitim öğretim yılından itibaren faaliyete başlayacak olan Denizcilik Bölümü Endüstri Meslek Lisesi bünyesinde eğitim verecek " dedi. Asıl hedeflerinin Kuşadası'nda bir Denizcilik Lisesi kurmak olduğunu kaydeden Kaymakam Esen, bu konudaki girişimlerinin de sürdüğünü açıkladı.
Bu arada, Kuşadası Ticaret Odası Başkanı Serdar Akdoğan ise önceki yıl yaptıkları girişimlerin olumlu sonuçlanmasının sevindirici olduğunu söyledi. Kuşadası'nın denizcilik alanında önemli eksikleri bulunduğunu belirten Serdar Akdoğan, denizcilik sektörünün gelişmesine önemli katkı sağlayacak ve altyapı oluşturulacak Denizcilik Bölümü'ne büyük bir ihtiyacını gidereceğini kaydetti. Ticaret Odası Başkanı Serdar Akdoğan, Denizcilik Bölümü'nün ardından Denizcilik Lisesi kurulması fikrini de desteklediklerini açıkladı. (iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.