Kuşadası’nda Denizcilik Lisesi

Kuşadası’nda Denizcilik Lisesi

Kuşadası’nda Denizcilik Lisesi

Gerçek Gazetesi
Kuşadası'nda Denizcilik Lisesi kuruluyor. Kuşadası Ticaret Odası'nın girişimiyle Endüstri Meslek Lisesi bünyesinde Denizcilik bölümünün açılmasının kesinleşmesinin ardından, Kuşadası'nda Denizcilik Lisesi kurulması yönündeki çalışmalarda son aşamaya geldi. Kuşadası'na bağlı Güzelçamlı Beldesi Belediye Başkanı Bayram Bayaözlü, kurulması planlanan Denizcilik Lisesi için ailelerinin bütçesinden 18 derslikli bina inşa edeceklerini açıkladı.
Kuşadası Kaymakamı Mustafa Esen, Kuşadası'nın balıkçılıktan, gemiciliğe, yatçılıktan yelkenciliğe kadar bir çok alanda denizcilikle iç içe olduğuna belirterek, Denizcilik Bölümü kadar bir Denizcilik Lisesi'ne ihtiyaç duyulduğunu söyledi. Kurulması planlanan Denizcilik Lisesi'nin denizcilik sektörüne eğitimli kalifiye eleman yetiştireceğini dikkati çeken Kaymakam Esen, Denizcilik Bölümü 2088-2009 eğitim yılından itibaren Endüstri Meslek Lisesi'nde faaliyet gösterecek. Denizcilik Lisesi ise Güzelçamlı'da kurulacak. İnşaatı Belediye Başkanı Bayram Bayaözlü yapacak. Bu konuda bakanlık düzeyinde girişimlere başladık dedi.
Kuşadası'na bağlı Güzelçamlı beldesi Belediye Başkanı Bayram Bayaözlü ise yıllardır önce muhtar sonra da belediye başkanı olarak hizmet ettiği beldesine ailesinin bütçesinden bir eğitim kuruma yapmayı düşündüğünü belirterek, Denizcilik Lisesi için kendisine yapılan tekliften son derece memnun olduğunu söyledi. Daha önce bir okula ek bina yaptırdığını da kaydeden Belediye Başkanı Bayaözlü, Hem beldemize önemli bir liseyi kavuşturmak, hem de hedefimi yerine getirmek için 18 derslikli bir binayı anahtar teslimi olarak Milli Eğitime teslim edeceğiz. Kurulacak Denizcilik Lisesi Kuşadası Körfezi'nde önemli bir eksiği giderecek dedi. (iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.