Kuşadası’nda dev turizm tanıtım

Kuşadası’nda dev turizm tanıtım

Gelecek yıl dünya broşürlerini tanıtmak üzere Kuşadası’nı seçen dünyanın en büyük tur operatörlerinden Thomas Cook’un Almanya Ceosu, yaşanan huzursuzluklar olmazsa Türkiye’nin İspanya’yı geride bırakabileceğini söyledi.

Dünyanın her bölgesine turist götüren, dünyanın en büyük tur operatörlerinden Thomas Cook, 2015 yaz broşürlerinin tanıtımını Kuşadası’nda yaptı. Tanıtım için Almanya’nın önde gelen 70 gazetecisi ile 20 Thomas Cook üst düzey yöneticisi Kuşadası’na geldi. Turizm devinin Türkiye’deki partneri Diana Turizmin evsahipliğinde gerçekleştirilen tanıtım için Thomas Cook’un otel markası Sentido Marina Suites seçildi. Gazetecilere dünyanın her bölgesine farklı bir  şekildehazırlanan broşürlerini Thomas Cook Almanya Ceosu ve yönetim kurulu başkanı Michael Tenzer yaptı.

Tanıtım için Kuşadası’nı seçmelerinin ve 70 Alman Gazeteciyi getirmelerini “Türkiye bizim dünya çapında ikinci önemli destinasyonumuz. Kuşadası’nı seçmemizin sebeplerinden biride özellikle Alman müşterileri bu bölgeye tekrar çekmek arzumuz.Türkiye’de İzmir ve Kuşadası bölgesinde başladı. 80 li yıllarda Antalya bölgesinde başlayan gelişmelerle Alman müşterilerin bir kısmı da güneydeki  sahil kentlerini tercih etmeye başladı. Ancak son yıllarda bölgede bulunan kültür hazineleri ve bölgede inşa edilen yeni tesisler Alman müşterilerin tekrar bu bölgeye yönelmesini sağlıyor. Bizde bu gelişmeye gayretle çaba gösteriyoruz” sözleriyle anlatan Tenzer,gelen Türkiye’nin tanıtıma daha fazla önem vermesi gerektiğini kaydetti.

Almanlar açısından dünya genelinde İspanya’dan sonra Türkiye’nin geldiğini belirten Tenzer, “Almanlar için iki ülke turizmde söz konusu, bunlardan birisi İspanya diğeri ise Türkiye. Türkiye İspanya’ya nazaran tarihi ve Kültürel özelliklerini çok daha ön plana çıkararak daha ön plana gelebilir.Bu gün Tütrkiye İspanya, Yunanistan ve Mısır ile büyük bir rekabet içerisinde. Türkiye ön plana çıkmak istiyorsa imajını daha yükseklere taşımak için gerekli yatırımları yapıp, özelliklerini ve avantajlarını ön plana çıkararak misafir memnuniyetini arttırmalıdır. Diğer ülkeler tanıtıma büyük yatırımlar yapmaktadır. Türkiye bu konuda geri planda kalmamalıdır. Acilen kendi önceliklerini tespit edip göstereceği çaba ile bunları ön plana çıkarmalıdır. Türkiye Avrupa’ya yakınlığı ile Doğu Akdeniz Destinasyonları karşısında büyük bir avantaja sahiptir. Bu avantajı kullanabilmek için Turizmden sorumlu kişilerin birlik olması ve ortak hedefler belirlemesi gerekir. Biz tur operatörü olarak Türkiye’nin göstereceği çabaları desteklemeye hazırız.Bunun için Türkiye’nin net bir strateji belirlemesi gerekiyor” dedi.

- Türkiye denince akla huzursuzluk, sınırda karmaşa geliyor

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Thomas Cook Ceosu Michael Tenzer, Avrupa ve Dünya’da Türkiye denince akla huzursuzluk ve sınırdaki karmaşa geldiğini söyledi. Tenzer, “Türkiye’deki turizmde geri planda kalmasının en önemli sorunlarından bir tanesi sınır bölgelerinde olan huzursuzluklar. Bu huzursuzluklar çözüldüğü, Türkiye’de huzur ve barış ortamı sağlandığı taktirde Türkiye kısa bir sürede çok daha ön plana gelebilir. Şu an için Türkiye dendiğinde , kriz ortamları söz konusu oluyor. Bundan önce Türkiye denildiğinde sonsuz bakir sahil kesimleri, iyi tesisler ve kültür hazineleri söz konusuydu. Su an doğudaki olaylar ve huzursuzluklardan dolayı sınır bölgelerindeki karmaşa akla geliyor” dedi.

 
 

3 BİN UÇAK GELECEK

Önümüzdeki yıl turizm sezonunda Türkiye’yi ön plana çıkarma arzusunda olduklarını söyleyen Tenzer, “Thomas Cook ve Neckermann Reisen Türkiye’de her zaman aktif bir rol alarak 2015 yazı için toplam 29 yeni oteli progremına aldı. Bunlardan 15’ini kendi markası olan Sentido konseptinde, diğerlerini ise Smartline, SunConneckt ve Sunprime gigbi konseptler oluşturuyor. Önümüzdeki yıl Türkiye’nin batı bölgelerine sadece Almanya’dan 3 bin uçuşa ulaştık” dedi.

Gazetecilere hoşgeldiniz konuşması yapan Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı,”Türkiye’ye geçen yıl yaklaşık 36 milyon misafirimiz geldi. Türkiye’ye en çok turist getiren Thomas Cook ‘a teşekkürlerimizi bildiriyorum. İnşallah 2014 rakamlarını Aralık ayı sonunda alacağız. 2013 yılını geride bırakacağımıza inanıyorum. Ama önümüzde de 2015 yılımız var. Bu çalışmalar onun bir başlangıcı”dedi.

BAŞKAN KAYALI, KUŞADASI'NI TANITTI

Kuşadası’nın turizmdeki önemi ve turizm özelliklerini anlatan Belediye Başkanı Kayalı, “Sizleri Kuşadası’nda görmekten duyduğum mutluluğu paylaşırken, bu buluşmaya olanak hazırlayan Thomas Cook ve partneri Diana Turizm yöneticilerine teşekkür ediyorum. Ülkenize döndüğünüzde burada biriktirdiğiniz anıların, yaşamınız boyunca güzel bir şekilde hafızanızda kalmasını umuyorum” dedi.

Türkiye’ye gelen 70 gazeteci için Kuşadası ve çevresinde geziler organize edildi. Gruplar halinde Efes Antik kenti, Şirince, Pamukkale, Afrodisyos ile Latmos Dağlarına giden gazeteciler için Efes Antik kentinde düzenlenen konser, Ermenek’teki maden kazası nedeniyle iptal edildi.

KUŞADASI’NDA DEV TURİZM TANITIM

KUŞADASI’NDA DEV TURİZM TANITIM

KUŞADASI’NDA DEV TURİZM TANITIM

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.