Kuşadası’nda elektrik tartışması

Kuşadası’nda elektrik tartışması

BORCU OLMAMASINA RAĞMEN GEÇİCİ ABONELİK KULLANAN EGE ULUÇINAR YAPI KOOPERATİFİ'NİN ELEKTRİĞİNİN KESİLMESİ TARTIŞMALARA NEDEN OLDU

Gerçek Gazetesi
Menderes Elektrik Dağıtımı Anonim Şirketi (EDAŞ) Kuşadası'nda yapımı süren Ege Uluçınar Yapı Kooperatifi inşaatında geçici abonelikle verdiği elektriği, borcu olmamasına rağmen keserek yaklaşık 50 konutu karanlıkta bıraktı. Menderes EDAŞ'ın kendilerine yılbaşı hediyesi olarak karanlıkta kalmayı armağan ettiğini söyleyen vatandaşlar, yılbaşını karanlıkta geçirmemek için İzmir'den özel jeneratör kiralayan mal sahiplerine teşekkür etti.
Kuşadası'nda yapımı süren Ege Uluçınar Konut Yapı Kooperatifinin mal sahiplerinin, tamamlanan konutlarında oturanlar Cuma akşamı bir sürprizle karşılaştılar. Mal sahiplerinden Süreyya Akgöz adına olan geçici aboneliğin Menderes EDAŞ tarafından bir gün içinde iptal edilerek kesilmesi şok etti. Düzenli olarak ücretlerini yatırdıklarını ve kesilmeyi gerektirecek borçlarının bulunmadığını söyleyen Akgöz Sitenin bir bölümünde inşaat çalışmalarını yürüten müteahhittin elektrik borcu var. Bizim ise borcumuz yok, düzenli olarak ödüyoruz. Menderes EDAŞ bizim elektriğimizi keserek müteahhit üzerinden almamızı istiyor. Bunu yaparken de bizden diğer abonenin borçlarına kefil olduğumuza ilişkin bir imza istiyor. Bu yasalara aykırıdır, abonenin yokluğunda onun borcuna kefil olsak bile, rızası dışında aboneliği üzerinden elektrik alınmasına onay vermeyebileceğini söylediğimizde, görevliler Bu sizin sorunumuz, aranızda anlaşın. Daha sonra oluşacak borçlarını ödemez ise gene keseriz diyorlar. Bu hukuka sığmaz. Yılbaşı öncesi gelip elektriğimizi keserek konutlarda yaşayan 70 kişiye yılbaşı armağanı olarak karanlığı hediye ettiler diyerek sitemini dile getirdi.
Elektriği kesilen vatandaşlar Menderes EDAŞ'ın uygulamasına anlam veremediklerini söylerken, borcu olan müteahhitten tahsilat yapabilmek için hiçbir suçu olamayan vatandaşları cezalandırdığını ve konuyu yargıya taşıyacaklarını söylediler. Borçları olmadığı halde başkasının borcunu üstlenmeleri istendiğini belirten mal sahipleri avukatları aracılığıyla Menderes EDAŞ'a başvuruda bulundu. Başvuru dilekçesinde Kurumunuz, diğer parsel abonesi Davut Aydın'ın borcundan dolayı müvekkillere ait aboneliği de kesmek istemektedir. Bu işlem haksız, hukuka aykırı ve telafisi mümkün olmayan zararlara yola açacak niteliktedir denilerek Menderes EDAŞ'ın en azından kendilerine bir süre vermesini ve yasalar çerçevesinde işlem yapılmasını sağlayarak abonelik vermesini istediler. Menderes EDAŞ yetkilileri ise konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapmadılar. (iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.