Kuşadası’nda gürültü ve hanutçuluk seferberliği

Kuşadası’nda gürültü ve hanutçuluk seferberliği

Kuşadası’nda gürültü ve hanutçuluk seferberliği


Gerçek Gazetesi
Kuşadası Belediyesi ile Kuşadası Kaymakamlığı"nın birlikte düzenlediği “gürültü” konulu toplantı, belediye meclisi salonunda yapıldı. Yaklaşık 200 işyeri sahibinin yanı sıra Kuşadası Kaymakamı Mustafa Esen, Belediye Başkanı M. Esat Altungün, Garnizon Komutanı Binbaşı Murat Biçer, Emniyet Müdürü Şenol Zeybek, İl Çevre ve Orman Müdürü Veli Yorgalı, İl Çevre ve Orman Müdürlüğü mühendisi Ahmet Subaşı ile çok sayıda daire amirinin katıldığı toplantı üç saat sürdü.
Toplantıda kısa bir açılış konuşması yapan Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün, bir tatil kenti olan Kuşadası"na gelen herkesin eğlenmeye hakkı olduğunu, işyerlerinin de müzik çalma ve müşterilerini eğlendirme hakkı bulunduğunu belirterek, dinlenmek için gelen vatandaşların da dinlenmeye hakkı olduğunu, bu nedenle herkesin haklarını kullanırken başkalarının sınırlarına tecavüz etmemesi gerektiğini söyledi. İki hafta önce belediye olarak tüm esnaflara yazılı bir açıklama dağıtıldığını anlatan Altungün, “Bu açıklamada uyulması gereken kurallar sıralandı. Maalesef bazı esnaf arkadaşlarımız bu kurallara uymamak için direniyor. Ama biz de uyulması için direnç göstereceğiz” dedi.
Daha sonra uzun bir konuşma yapan Kuşadası Kaymakamı Mustafa Esen, tur operatörlerinden sık sık şikayet mektupları aldıklarını kaydederek, bir mektubu da okudu. Kuşadası"nın Türkiye"de en çok şikayet alan turizm merkezi konumuna geldiğini kaydeden Kaymakam Esen, özellikle turizmin en büyük düşmanı olan hanutçuluk ve stopmenliğin bir an önce bitirilmesi gerektiğini söyledi. Bu konuda çalıştıklarını vurgulayan Esen, “Turistlerin kolundan çekenlere karşı uyguladığımız 7 günlük işyeri kapatma süresini 15 güne çıkardık. Pazartesi gününden itibaren denetimler sıklaşacak ve yasalar istisnasız herkese uygulanacak” dedi.
Gürültüyle ilgili tüm yasa ve yönetmeliklerin büyük bir hassasiyetle uygulanacağını vurgulayan Mustafa Esen, her şikayetin değerlendirileceğini belirterek, “Gerek çevre kanunu gerekse Çevre Bakanlığınca yayınlanan yönetmelik hükümleri ile Kabahatler Kanunu"ndaki ilgili maddeler, istisnasız uygulanacak. Bu konuda Hem belediye zabıtası hem de güvenlik ekipleri sık sık ses denetimi yapacaklar” dedi.
Teknik açıklamalarda bulunan Aydın İl Çevre ve Orman Müdürlüğü mühendisi Ahmet Subaşı ise yeni yönetmeliğe göre ilk olarak arka plan seslerinin ölçüleceğini, sonra müzik seviyesine bakılacağını ve aradaki farkın belirli miktarı geçmesi durumunda ceza yazılacağını söyledi.
Toplantı sonunda bir kez daha konuşan Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün ise sorunların sadece ceza yazılarak çözülemeyeceğini kaydederek, “Her şeyden şikayetçiyiz. Ama işin özü ticaret yapan bazı kişilerin kurallara uymaması. Kentlilik bilinciyle hareket etmeliyiz. Sadece cezalarla sorunlarımızı çözemeyiz” diye konuştu. (iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.