Kuşadası’nda kaçak güneşlenme terasları yıkılıyor

Kuşadası’nda kaçak güneşlenme terasları yıkılıyor

KUŞADASI’NDA 3 YIL ÖNCE İZİN ALINMADAN BELEDİYE TARAFINDAN YAPTIRILAN GÜNEŞLENME TERASLARI, VALİLİK KARARIYLA YIKTIRILIYOR



Gerçek Gazetesi
Kuşadası’nda Halk Plajları’nda 3 yıl önce izin alınmadan yaptırılan ve buradan denize girerken bir kişinin ölümüne 2 kişinin de sakat kalmasına yol açan güneşlenme terasları yıktırılıyor. Kuşadası Belediyesi, Valiliğin talimatı doğrultusunda güneşlenme teraslarının yıkımına başladı.
Bilindiği gibi, Kuşadası Halk Plajlarında yaklaşık üç yıl önce yapılan ve o günden bu yana kullanılan güneşleme teraslarının kaçak olduğu ve kim tarafından yapıldığının bilinmediği ortaya çıktı. Güneşleme teraslarında ilk iki yılda uyarı levhaları bulunmadığı için buradan denize girmeye çalışan üç kişi kuma çakılmış, biri hayatını kaybederken, diğer ikisi ise sakat kalmıştı. Sakat kalan Bahadır Uğur’un (15) babası Ali Rıza Uğur’un açtığı davada ceza almamak için Resmi kurumların yazışmalarında terasların sahibinin ve kim tarafından yapıldığının bilinmediği şeklinde ifadeler yer aldı.
Buna rağmen mücadelesinden vazgeçmeyen Pes etmeyen baba Ali Rıza Uğur, Ulaştırma bakanlığına başvurarak platformları sordu. Bakanlık Demiryollar, Limanlar ve Havameydanları İnşaatı Genel Müdür Ahmet Arslan “konu bakanlığımızca incelenmiş olup söz konusu yerdeki iskelelerin tarafımızca yaptırılmadığı, arşivimizde onaylı projesinin bulunmadığı anlaşılmıştır” diyerek sorumluluğu üzerinden attı. Bayındırlık ve İskân Bakanlığı’da iskelelerin izinsiz olup olmadığının araştırılması, kıyı kanunu ve kent imar planına aykırı ve izinsizse kaldırılması için Valiliğe bir yazı gönderdi. Kuşadası Kaymakamlığı da Liman başkanlığı ile Belediyeden bu teraslarla ilgili bilgi istedi. Liman başkanlığı da söz konusu teraslardan haberi olmadığını iletti. Bu gelişmeler üzerine Kuşadası belediyesi Kaymakamlığa bir yazı göndererek “bahse konu tesislerin ivedilikle sökülerek kaldırılması için fen işleri müdürlüğüne talimat verilmiş ve en kısa sürede kaldırılacaktır” yanıtını verdi. Bu gelişmelerin ardından Aydın Valiliği’nin yazısı üzerine Kuşadası Belediyesi Halk Plajları’ndaki platformların kaldırılma çalışmasına başladı. İlk platformun kaldırılma işlemi tamamlanırken, diğer üç iskelenin de kısa süre içerisinde kaldırılacağı kaydedildi.
Bu arada, uygulama karşısında sok olan plaj işletmecileri hiçbir tebligat ve bildiri olmadan sökülmeye başlayan platformların sökülme işlemine tepki gösterdi. Kuşadası halk plajı işletmecileri Teyfik Savaşeroğlu ve Ömer Arıcıoğlu, “ belediye plaj şezlong işletmesi için ihale yaptı ve sökülen platformlar dahil olmak üzere kiraladık. Bu platformları biz yapmadık sonuçta belediye yapmadığı bir platformu nasıl kiraya verir. Bunu kimse düşünmüyor mu diye isyan edip sezon ortasında bizi zora soktular diye isyan ettiler.
(iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum