Kuşadası'nda sıfır işgaliye uyarısı

Kuşadası'nda sıfır işgaliye uyarısı

Kuşadası'nda sıfır işgaliye uyarısı

Aydın Büyük Şehir Belediyesi Zabıta Daire başkanlığı ekipleri ile Kuşadası Belediyesi Zabıta ekipleri çarşı esnafını dolaşarak sıfır işgaliye konusunda taviz verilmeyeceği, sezon öncesi hazırlıkların tamamlanması uyarısı yaptı.
Sağlık Caddesi, Barbaros Bulvarı, Kahramanlar Caddesi ve Adnan Menderes Bulvarı üzerindeki esnafa, yola taşan vitrinler ve işyerleri dışına çıkarılan ürünler için son kez uyarıda bulunan zabıtalar, olumsuzlukları düzeltmeyenlerin önümüzdeki günlerde cezai yaptırımlarla karşılaşacakları konusunda bilgilendirildi. Daha önce bilgilendirildikleri halde, direnen 13 esnafa yazılı uyarı verilirken, birçok esnafa ise sözlü uyarıda bulunuldu.
Tarihi Kale içindeki Kışla, Bozkurt, Bahar ve Cephane sokakları da dolaşan ekipler, geçtiğimiz yıllarda rastlanan sokak işgallerine kesinlikle izin verilmeyeceğini bildirdi. Binaların tarihi dokusunu zedelemeyecek şekilde, sıfır vitrin uygulaması gerçekleştirilmesi konusunda bir çok esnafın gereken çalışmaları başlattığını tespit eden zabıta ekipleri, bu esnaflara da teşekkür etti.
Zabıta yetkilileri sıfır işgaliye uygulamasının eksiksiz ve tavizsiz uygulanacağını belirterek, esnafın mağdur olmaması için gerekli önlemleri almasını istedi. Yetkililer; “Yaklaşan yaz sezonu öncesi denetimlerimizi sıklaştıracağız. Sezona daha düzenli, daha sorunsuz bir Kuşadası ile gireceğiz. Sıfır işgaliye ciddi bir adımdır. Duyarlılık gösterip karara uyum sağlayan esnafa teşekkür ederiz. Henüz harekete geçmemiş esnafımızın da uygulamaya destek olacağına inanıyoruz. Alınan kararlardan taviz verilmeyecek. Zira bu kararlar Ticaret Odası, Esnaf Odası gibi meslek örgütleri ile belediyelerin ortak kararı. Geri adım yok” dediler.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.