Kuşadası'nda ‘Sivası Unutmadık' etkinliği

Kuşadası'nda ‘Sivası Unutmadık' etkinliği

2 Temmuz 1993’te meydana gelen ve 33 kişinin hayatını kaybettiği Sivas olayının 20. yıldönümü nedeniyle düzenlenen anma etkinliği kapsamında, Özer Türk Stadyumu’nda ücretsiz halk konserleri gerçekleştirildi.

Kuşadası Belediyesi’nin desteğiyle alevi derneklerinin katkılarıyla düzenlenen 2 Temmuz 1993’ü anma etkinliğinde Grup Munzur’un yanı sıra İlkay Akaya ve Suavi’de ücretsiz halk konseri verdi.
Kuşadası Belediyesi’nin desteğiyle Eğitim-Sen Kuşadası Şubesi, Kuşadası Cemevi, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Kuşadası Şubesi ve Alevi Kültür Derneği Kuşadası Şubesi tarafından düzenlenen anma etkinlikleri saat 15.00’da Kuşadası Cemevi’nde düzenlenen ‘Madımak’ konulu panelle başladı. Sivas katliamı anma programı Kuşadası Özer Türk Stadyumu’nda düzenlenen Suavi, İlkay Akkaya ve Grup Munzur konseri ile devam etti. Konserde konuşan Alevi Kültür Derneği Kuşadası Şube Başkanı İsmail Kırancı Madımak’ta yaşanan katliamın Alevilerin değil tüm insanlığın problemi olduğunu belirterek “Öncelikle bu anma etkinliğine katkı sağlayan Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı olmak üzere tüm dostlara teşekkür ederim. Madımak olayı aydınlığa, demokrasi ve laikliğe yapılan en büyük saldırıdır. ’Cumhuriyet Sivas’ta kuruldu, Sivas’ta yıkılacak’ dediler ve vicdansızca onlarca canı vahşice yakıp öldürdüler. Artık vicdanımızla, geçmişlerimizle, ayıplarımızla yüzleşip, bu tür vahim olayları engellemeliyiz. Biz Aleviler olarak hiçbir zaman şiddet ve terörden yana olmadık. Artık bu ülkede insanlar barış ve huzur içinde yaşamalıdır” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.