KUŞADASI'NDA TARİŞ ARSASI İÇİN İMZA KAMPANYASI

KUŞADASI'NDA TARİŞ ARSASI İÇİN İMZA KAMPANYASI

KUŞADASI'NDA TARİŞ ARSASI İÇİN İMZA KAMPANYASI

Kuşadası'nda 10 yıldır tartışma konusu olan ve belediye tarafından iki kez yeşil alan ilan edilen Tariş'e ait sahil bandındaki 10 dönüme yakın arsanın otel yapılmak üzere satılmasının yankıları sürüyor. Sivil toplum kuruluşları, meslek odaları ve çeşitli siyasi partiler tarafından oluşturulan Tariş Arsası Çalışma Grubu, arsanın satışının önlenmesi için imza kampanyası başlattı.
Bilindiği gibi, TARİŞ Pamuk ve Yağlı Tohumlar Birliği'nin yüzde 73 hissesi bulunan Kuşadası Derici Oteli yanındaki 10 dönüm arsası bu ay içinde satılmıştı. Türk, İngiliz, Arap ve İtalyanlardan oluşan bir konsorsiyum, birliğin yüzde 73 hissesini satın aldı. Arsanın geri kalan hisselerinin yüzde 1'inin TARİŞ Zeytin ve Zeytinyağı Birliği'ne, yüzde 26'sının Üzüm Birliği'ne ait olduğu belirtildi. Konsorsiyumun bu birliklerle görüşmeleri devam ediyor. Konsorsiyum ortağı Enginsan Kültürsan Demsan Şirketler Grubu Genel Müdürü Erol Güç, Kuşadası'na 15-16 katlı bir kule şeklinde 5 yıldızlı, bin yatak kapasiteli bir otel yapmak istediklerini ve 45 milyon dolar harcayacaklarını söylemişti.
TARİŞ'in yeşil alan ilan edilen arsasının şehrin merkezine 15 katlı otel yapılması amacıyla satılmasına yönelik tepkiler Kuşadası'nda giderek artıyor. Sivil toplum kuruluşları, meslek odaları ve siyasi parti temsilcilerinden oluşan TARİŞ arsası çalışma grubu Mimarlar Odası Kuşadası Temsilciliği'nde bir araya geldi. Kent Meclisi Başkanı Bülent Tokuçoğlu, Ticaret Odası Başkanı Serdar Akdoğan, Mimarlar Odası Kuşadası Temsilcisi Adil Geçim, İnşaat Mühendisleri Odası Kuşadası Temsilcisi Yusuf Güneş, AK Parti ilçe Başkanı İbrahim Üstün ile belediye meclis üyeleri, il genel meclis üyeleri ve çeşitli dernek temsilcilerinin katıldığı toplantıda TARİŞ arsasının satışının önlenmesi ve buranın kamulaştırılması için prensip kararı alındı.

Kuşadası Kent Konseyi Başkanı Av. Dr. Bülent Tokuçoğlu, Sahil'deki Atatürk Bulvarı üzerinde 126 ada 18 parselde kayıtlı Tariş'e ait arsa için imza kampanyası düzenleyeceklerini açıkladı. Tokuçoğlu, " Söz konusu arsanın 'kentin sosyal donatı eksikliğini karşılamak üzere kültürel tesis imarına dönüştürülmesini' talep eden Kuşadası yerel yöneticileri, siyasi partiler ve sivil toplum kuruluş temsilcilerinin imzalarıyla sürdürülen İmza Kampanyası'na online olarak katılıp, destek verebilirler" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.