Kuşadası’nda turist bereketi

Kuşadası’nda turist bereketi

KUŞADASI KRUVAZİYER TURİZMDE BUGÜN EN HAREKETLİ GÜNÜNÜ YAŞADI - İLÇEYE 7 GEMİ İLE 8 BİN 950 TURİST GELDİ


Gerçek Gazetesi  
Kruvaziyer turizmde bu yıl önceki yıla oranla düşüş yaşayan Kuşadası, sezonun en hareketli gününü yaşadı. Kuşadası Limanı'na bugün 7 gemi ile 8 bin 950 turist giriş yaptı.
Gün içerisinde değişik saatlerde Kuşadası Limanı'na yanaşan Splendour Of The Seas, Zuiderdam, Countess, Sky Wonder, Aegean Pearl, Aqua Marine ve Cristal isimli gemiler, Kuşadası'na büyük hareketlilik yaşattı. Çoğunluğu Amerikalı 8 bin 950 turist, önce otobüslerle Efes Antik Kenti, Meryemana Evi ve Saint Jean Kilisesi'ne götürüldü. Tarihi ve turistik yerleri gezen turistler, daha sonra acenteleri tarafından şehir dışındaki büyük alışveriş merkezlerine götürüldü. 7 gemi de akşam saatlerinde Kuşadası
Limanı'ndan ayrılarak Akdeniz turuna devam etti.
Öte yandan, gemiyle gelen turistlerin gemi acenteleri tarafından büyük alışveriş merkezlerine yönlendirilmesinden yakınan Kuşadası esnafı, "Gemileri limanda, turistleri ise sadece otobüslerde görüyoruz. 8 bin 750 turist gelmesine rağmen bu turistlerin neredeyse tamamı büyük alışveriş merkezlerine yönlendirilince, bir çoğumuz böyle hareketli bir günde bile siftah yapamadık. Bu tekelleşmeye karşı yetkililerin bir an önce önlem alması gerekiyor" diye tepki gösterdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.