Kuşadası’nda turist gemilerine

Kuşadası’nda turist gemilerine

Kuşadası’nda turist gemilerine yönelik radikal kararlar alınıyor


Gerçek Gazetesi
Kuşadası’na deniz yoluyla turist getiren turist gemilerinde bir süre önce dağıtılan çirkin bildiriler ve gemilerle gelen turistlerin büyük alışveriş merkezlerine yönlendirilerek haksız rekabet yaratılması üzerine Kuşadası Tüketici Hakları Kurulu radikal tedbirler almaya hazırlanıyor. Kaymakam Mustafa Esen başkanlığındaki Kuşadası tüketici Hakları Kurulu, gemilerden gelen turistlere hizmet veren tur otobüslerinin güzergahlarının değiştirilmesine yönelik çalışma yapıyor. Kuşadası Ticaret Odası Başkanı Serdar Akdoğan ise gemi şirketleri ve acentelerinin yanlış ve haksız uygulamalarda ısrar etmeleri halinde gemi acentelerinin kapatılabileceğini söyledi.
Bilindiği gibi, kısa bir süre önce Celebrity Galakxy isimli turist gemisinde Türkiye’yi karalayan bildiriler dağıtılması Kuşadası’nda sert tepkiyle karşılanmış ve gemi şirketi Kaymakamlık tarafından uyarılmıştı. Ayrıca, gemiyle gelen turistlerin şehir merkezine indirilmeden otobüslerle şehir dışındaki büyük alışveriş merkezlerine yönlendirilmesi de esnafın büyük tepkisiyle karşılaşmış ve haksız rekabete yol açtığı gerekçesiyle şikayet edilmişti.
Bu gelişmelerin ardından Kuşadası’na tatile gelen yerli ve yabancı turistlerin yanı sıra, esnaf ve turizmcilerin de büyük şirketlere karşı haklarını korumak amacıyla oluşturulan “ Kuşadası Tüketici Hakları Kurulu “ gemi şirketleri ile acentelerine yönelik önlemler alınması için çalışmalar başlattı. Kuşadası Kaymakamı Mustafa Esen’in başkanlık yaptığı ve Kuşadası Belediye Başkanı Fuat Akdoğan, Kuşadası Ticaret Odası Başkanı Serdar Akdoğan, Kuşadası Esnaf Odası Başkanı Halit Şakar, Kuşadası Şoförler Odası Başkanı Erol Soysal, TÜRSAB Kuşadası Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Bülent İlbahar ve Kuşadası Kuyumcular Derneği Başkanı Bülent Bakyaz’dan oluşan kurul, özellikle haksız rekabetin önüne geçebilmek için bir dizi önlem için hazırlık yapıyor. Gemi şirketleri ile acentelerini de ser şekilde uyaran kurul, gemilerden inen turistleri taşıyan tur otobüslerinin güzergahının değiştirilmesi için karar aldı. Kurulun kararına göre, Gemilerden tura çıkan otobüslerin dönüşlerinde Atatürk meydanı, liman ve Kervansaray bölgesine alınmamasına, otobüslerin merkez polis karakol amirliğinden devam ederek eski Jandarma binası ile Kuşadası Belediye binası arasındaki mesafede turistleri indirmesine, turistlerin limana yönlendirilebilmesi için belirlenecek bölgelere Belediyece limana gider Türkçe ve İngilizce yönlendirme levhaların konulmasına karar verildi
Bu arada, Kuşadası Ticaret Odası Başkanı Serdar Akdoğan oda üyesi turistik çarşı esnafıyla yaptığı toplantıda Türkiye’yi karalayan çirkin bildiriler ile yaratılan haksız rekabetin önlenmesi için çalışmalar yaptıklarını söyledi. Kaymakam Esen başkanlığındaki tüketici hakları kurulunun hem tüketicilerin hem de esnafın haklarını koruyacağını belirten Kuşadası Ticaret Odası Başkanı Serdar Akdoğan, “Tüketici hakları kurulu gemi şirketlerine ve gemi acentelerine yönelik gerekli ihtarlarda bulundu. Bu yanlışlık ve haksızlıkların bir an önce düzeltilmesi istendi. Aksi durumda, sadece gemilerde dağıtılan çirkin bildiriler bile söz konusu gemi acentelerinin kapatılmasına yeter. Yani bu yanlışlıkta ısrar edilmesi durumunda gemi acenteleri kapatılabilir. Ayrıca, tur otobüslerine yeni bir güzergah belirlemeye çalıyoruz. Tur dönüşü turistleri taşıyan otobüslerin çarşıya girmesini sağlayacak bir güzergah bazı sorunlara da kapsamlı çözüm bulabilir” dedi. (iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.