Kuşadası'nda Turizm Toplantısı

Kuşadası'nda Turizm Toplantısı

Kuşadası'nda Turizm Toplantısı

Kuşadası’nda yeni turizm sezonu öncesi değerlendirme toplantısı düzenlendi.
Kuşadası Kent Konseyi tarafından Kuşadası Ticaret Odası ve Kuşadası Belediyesi’nin katkılarıyla gerçekleştirilen toplantıya konuşmacı olarak Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Kuşadası Turizm Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Osman Eralp Çolakoğlu ve turizmci Hasan Tonbul katıldı.
Kuşadası Ticaret Odası Salonu’nda düzenlenen toplantıyı Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, Kuşadası Emniyet Müdürü Özgür Batçıoğlu ve Kuşadası Ticaret Odası Başkanı Serdar Akdoğan ile birlikte turizmciler izledi. Kuşadası Kent Konseyi Başkanı İsmail Tezgel’in açılış konuşmasını yaptığı toplantı ADÜ Turizm Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Osman Eralp Çolakoğlu’nun konuşmasıyla başladı. Doç. Dr. Çolakoğlu, turizmde kriz yönetimi ile ilgili bilgi verdi. Turizmin belirle dönemlerde düşüşler yaşasa da sürekli büyüme içerisinde olduğunu kaydeden Çolakoğlu, turizmde düşüş yaşanan yılların terör saldırılarının arttığı dönemler olduğunu ifade etti. Kriz yönetiminin ilk kuralının paniğe kapılmamak olduğunu dile getiren Çolakoğlu “Teşhisi doğru yapıp ona göre bir reçete hazırlamak gerekiyor. Hükümet tarafından açıklanan turizm paketi olumlu olmakla birlikte yetersizdir. Paket kapsamında verilen teşviklerin tamamına yakını büyük aktörlere yönelik. Oysa turizm irili ufaklı işletmelerden oluşan bir sektör. Öte yandan pakette istihdama ilişkin bir şey yok. Bu da kararı verenlerle karardan etkilenenler arasında bir diyalog eksikliği olduğunu gösteriyor” diye konuştu. Çolakoğlu, turizm alanında krizle mücadele edebilmek için uzman bir kadroya ve kriz bütçesine ihtiyaç olduğunu belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: “Kriz dönemlerinde müşteri memnuniyeti daha da bir önem kazanıyor. Ayrıca güvenlikle ilgili olumlu ya da olumsuz hiçbir mesaj vermeden destinasyon tanıtımına yönelmek ve alternatif turizm türlerini geliştirmek, dijital platformların ve sosyal medyanın etkin kullanılması gerekiyor.”
Daha sonra konuşan turizmci Hasan Tonbul ise turizmin geldiği noktanın üzüntü verici olduğunu belirterek, yaşanan terör olaylarının insanların yaşam tarzlarını, seyahat, alışveriş ve tüketim alışkanlıklarını değiştireceğini söyledi.Toplantının sonunda konuşmacılar, izleyicilerden gelen soruları da cevaplandırdı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.