Kuşadası'nda Üniversiteden Turizm Değerlendirme sempozyumu

Kuşadası'nda Üniversiteden Turizm Değerlendirme sempozyumu

Kuşadası'nda Üniversiteden Turizm Değerlendirme sempozyumu

Kuşadası’nda “2015 Yılı Türk Turizminin Değerlendirilmesi, 2016 Yılından Beklentiler ve Turist Memnuniyetinin Arttırılması” konulu sempozyum düzenlendi.
Adnan Menderes Üniversitesi(ADÜ) Kuşadası Turizm Fakültesi kampüsünde gerçekleştirilen sempozyumu, aralarında Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy’un da bulunduğu davetliler ve Turizm Fakültesi öğrencileri izledi.
Prof. Dr. Metin Kozak’ın oturum başkanlığını yaptığı sempozyumda ADÜ Kuşadası Turizm Fakültesi öğretim görevilisi Doç Dr. Abdullah Tanrıverdi, Kuşadası Otelciler Derneği (KODER) Başkanı Tacettin Özden, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Kuşadası Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Fahrettin Çiçek ve Aydın Rehberler Odası (ATRO) Başkanı İsa Levent Gürçavdı konuşmacı olarak katıldı. Sempozyumun açılışında konuşan Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy "Kuşadası’nın ürün bakımından çok zengin olduğunu ve dünyada bir benzeri olmadığını düşünüyorum. Eğer bu zenginliğin kıymetini bilirsek ve onu iyi bir şekilde değerlendirirsek Kuşadası olması gereken güzel günlere geri dönecektir. Kuşadası turizmini iyi bir şekilde pazarlamaya devam etmeli, yaşanan bazı ön yargıları kırmak adına elimizdeki ürünü iyi bir şekilde anlatmalıyız" dedi.
Sempozyumda konuşan KODER Başkanı Tacettin Özden, Türk turizminin pazarlanması konusunda birlikte hareket edilmesi gerektiğini belirterek, "Geçmişte yaşanan kriz dönemlerini aştığımız gibi bu dönemi de aşacağımıza inanıyorum. Türkiye’nin dinamik, kendine güvenen, yaratıcı işletmecileri, otelcileri ve çalışanlarıyla hep beraber el birliğiyle bu yılı gayet başarılı bir şekilde kapatacağız. Sadece bu yıl değil yıllarca turizm yapacağız" dedi.
Turizm konusunda güvenlik sorunlarına dikkat çeken TÜRSAB Kuşadası Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Fahrettin Çiçek ise "Şimdiye dek turizm konusunda kat ettiğimiz yol yadsınamaz. Ama bunun bizim için yeterli olmadığının da farkında olmalıyız. Dünyada ilk sıralarda olmamız ve zengin ürünümüzü iyi pazarlamamız için turizm ile ilgili güvenlik sorunlarını önemsemeliyiz. Çünkü yaşadığımız dönem itibariyle güvenlik sorunlarının güzelliklerin önüne geçtiğini düşünüyorum. Bunun çözümü konusunda ise yerel yönetimlere büyük görev düşüyor. Güvenlik ağının genişletilmesi konusunda ilgili kurumlarla devamlı iletişim halinde olmalıyız" diye konuştu. Türkiye’de yaşanan makro sorunların çözüme kavuştuğunda talebin artacağını söyleyen ATRO Yönetim Kurulu Başkanı İsa Levent Gürçavdı da “Dünyadaki gelişmeler bazı Avrupa ülkelerinde İslamofobiye neden oldu. Ülkemizin bu durumdan etkilenmemesi için her zaman laiklik vurgusu yapmamız gerekiyor“ dedi.
Sempozyumun son konuşmacısı ADÜ Kuşadası Turizm Fakültesi öğretim görevilisi Doç Dr. Abdullah Tanrıverdi ise turizm sektöründe uzmanlaşmanın önemine dikkat çekerek “Turizm sektöründe konuşma yeteneği güçlü olan ve turizm sektörünü kendisine meslek olarak seçmiş kişilerin çalışmasından yanayım. Çünkü turizm, ürünü iyi pazarlamaya ve anlatmaya dayalı bir sektördür. Kuşadası başta olmak üzere Türk turizminin önemli bir ivme kazanabilmesi için yetenekli bireylerin ön planda tutulması gerekiyor" diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.