Kuşadası’nın 2017’de hedefi 2,5 milyon yerli turist

Kuşadası’nın 2017’de hedefi 2,5 milyon yerli turist

Kuşadası’nın 2017’de hedefi 2,5 milyon yerli turist

Konaklama turizminin yanında kruvaziyer turizmindeki gemi iptalleriyle de sıkıntı günler yaşayan Kuşadası turizmi tüm umudunu iç turizme bağladı.
Kuşadası Ticaret Odası(KUTO) Başkanı Serdar Akdoğan, özellikle sosyal medya üzerinden yaptıkları etkin tanıtımlar sonucu konaklama turizminde iç pazardaki artış oranının yüzde 57’ye ulaştığı söyledi.
2016 yılında Kuşadası’nda bir milyon 955 bin 744 yerli turistin giriş yaptığını kaydeden KUTO Başkanı Serdar Akdoğan, “ Dış turizmde yaşanan sıkıntıların ardından özellikle sosyal medya üzerinden iç pazara yönelik tanıtım ve reklamlara etkin şekilde ağırlık verdik. Bu çalışmamızın meyvelerini son iyi yıl aldı. Kuşadası Emniyet Müdürlüğü’nden aldığımız verilere göre, Kuşadası’nda 2015 yılında bir milyon 242 bin 123 yerli turist konaklarken, bu rakamın 2016 yılında % 57 artışla bir milyon 955 bin 44 oldu. Bu önemli artışa ticaret odasının sosyal medya üzerinden yaptığı tanıtımlar önemli katkı sağladı. Sosyal medya üzerinden yaptığımız Kuşadası içerikli reklam gösterimleri tam 122 milyon gösterime ulaştı “ dedi.
Sosyal medya ölçümleme ve analizlerinde de bunun ortada olduğunu kaydeden KUTO Başkanı Serdar Akdoğan, “ Kuşadası Ticaret Odası’nın bir yayını olan Kuşadası Güvercin facebook sayfasında video izlenme sayısı 18 milyonu geçti. Toplam reklam gösterim sayımız 122 milyon, reklam ile etkileşimde bulunan kişi sayısı 15 milyon 347 bin, takipçi sayımız ise 375 bini geçmiş durumda. 2017 yılı için de, Odamız bütçesini en doğru şekilde kullanmaya devam ederek, tanıtıma ağırlık vereceğiz. İçinde bulunulan her türlü koşula rağmen, ölçüm ve analizlerle bunun ilçemize faydası ortada. Kuşadası Ticaret Odası olarak, Kuşadası Güvercin ile facebook, instagram, youtube, Google plus ve web sitesiyle de sosyal medyanın ilgili kanallarında Kuşadası’nın tanıtımını yapmaya devam ediyoruz “ diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.