Kuto'da girişimcilik eğitimi

Kuto'da girişimcilik eğitimi

Kuto'da girişimcilik eğitimi

2013 Yılından günümüze, Kuşadası Ticaret Odası’nda toplam 346 kişi girişimcilik eğitimi aldı.
16 grup halinde verilen eğitimler sonucunda, kendi işini kurmak isteyen girişimciler KOSGEB desteklerinden yararlandı. Bu kapsamda girişimcileri destekleyerek eğitimlere devam eden Kuşadası Ticaret Odası’nda, Aralık ayı başında yaklaşık 300 kişinin katıldığı mülakat sonucunda 60 girişimci adayı daha, girişimcilik eğitimlerine başladı. 30’ar kişilik, 2 grup halinde verilecek eğitimlere asil ve yedek üyelerin belirlenmesinin ardından katılımcılar, 70 saat süren uygulamalı eğitim görecekler.
Kuşadası Ticaret Odası’nda eğitmen Aslıhan Bostancı tarafından, KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimlerinde kursiyerlere; Girişimcilik Özelliklerinin Sınanması, İş Fikri Geliştirme ve Yaratıcılık Egzersizleri, İş Planı Kavramı ve Öğeleri - Pazar Araştırma (Teori), İş Planı Öğelerinin Pekiştirilmesine Yönelik Atölye Çalışmaları - Pazar Araştırma, İş Planı Kavramı ve Öğeleri - Pazarlama Planı (Teori), İş Planı Kavramı ve Öğeleri - Pazarlama Planı, İş Planı Öğelerinin Pekiştirilmesine Yönelik Atölye Çalışmaları - Pazarlama Planı, İş Planı Kavramı ve Öğeleri - Üretim Planı (Teori), İş Planı Kavramı ve Öğeleri - Yönetim Planı (Teori), İş Planı Kavramı ve Öğeleri - Finansal Plan (Teori) ve İş Planının Yazılması ve Sunumunda Dikkat Edilecek Hususlar konularında bilgiler verilecek.
Konuyla ilgili konuşan Kuşadası Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Akdoğan, Ticaret Odası olarak girişimciliğe çok önem verdiklerini belirtti ve bu eğitimlerin önemini vurguladı. Akdoğan; eğitime katılanların KOSGEB desteği almasalar bile, işletmeleri için çok önemli bilgiler aldıklarını ve eğitim sonrası kurulan işletmelerin Kuşadası, Aydın ve ülkemiz ekonomisine önemli katkılar sağladığını söyledi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.