Kutsal topraklara giden hacılar dönmeye başladı

Kutsal topraklara giden hacılar dönmeye başladı

Kutsal topraklara giden hacılar dönmeye başladı

DUA VE GÖZYAŞLARIYLA KUTSAL TOPRAKLARA UĞURLANAN SÖKELİ HACILAR, SEVİNÇLE KARŞILANDI
Gerçek Gazetesi
Geçtiğimiz Aralık ayı başından itibaren belirli aralıklarla hac vazifesini yerine getirmek için kutsal topraklara yolcu edilen hac kafileleri yurda dönmeye başladı. Dua ve gözyaşları ile geçen ay Aydının Söke İlçesinden gönderilen 24 kişilik ilk hac kafilesi, ziyaret programının sona ermesinin ardından döndüler. Söke Kocacami önünde otobüslerden inen hacılar yakınları tarafından sevinçle karşılandı.
Yakınları ve evlatları tarafından karşılanan Sökeli hacılar; bir taraftan hac vazifesini yerine getirmenin mutluluğunu yaşlarken diğer taraftan ise yakınları ile hasret giderdiler. Kutsal mekanları görmenin verdiği mutluluğun gözlerinden okunduğu görülen hacılar, duygularını ifade etmekte zorlanırken sadece Anlatmakla olmaz. Gitmek, görmek ve o havayı yaşamak lazım demekle yetindiler.
Öte yandan 2007 yılı hac sezonunda Sökeden toplam 70 vatandaşın hac vazifesini yerine getirmek için kutsal topraklara gittiğini açıklayan ilçe müftülüğü yetkilileri, birkaç gün içerisinde tüm hacıların dönüş işlemlerinin tamamlanacağını belirtiler. (iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.