Lada ne zaman Türkiye'ye gelecek?

Lada ne zaman Türkiye'ye gelecek?

Lada modellerinin ne zaman Türkiye'ye geleceği belli oldu. Yeni Ladalar 2016 başında ülkemize gelemeye başlayacak.

Bir dönem Samara, Vega ve Niva modelleri ile ülkemizde başarılı satış rakamlarına ulaşan Lada'nın Türkiye'ye ne zamana geleceği merak konusu olmaya devam ediyor. Ağustos ayında Türkiye faaliyetlerinin Mersa Otomotiv tarafından yürütüleceği duyurulan Lada, ülkemizde 2016 yılının başlarında teslimatlara başlayacak. İlk olarak Kalina ve Granta modelleri ile ülkemiz pazarına giriş yapacak Lada'nın her iki aracı da 2016 model yılı olarak satışa çıkacağından 2016 Şubat gibi sahiplerine teslim edilecek. Lada Kalina ve Lada Granta fiyatları ise bu yıl bitmeden yani Aralık ayı içerisinde açıklanacak. 

 

Rus üreticinin, Anavatnında satışa sunmaya başladığı yeni Vesta sedan ve yakında yollara çıkacak crossover Xray ise 2016 yılının ortalarından sonra ülkemize gelecek. Aynı anda satışına başlanacak Lada Vesta ve Lada Xray Temmuz veya Ağustos gibi Türkiye'de olacak. 

 

Lada modellerinin fiyatları ise henüz netlik kazanmış değil. Ancak Lada Vesta ve Lada Xray fiyatı 40.000 TL'nin altında olmayacak gibi görünüyor. Xray'in Vesta'dan biraz daha pahalı olması beklenirken, Lada'nın giriş modelleri olacak Kalina ve Granta daha ulaşılabilir fiyatlarla yollara çıkacak. 

 

Lada'nın efsanei SUV modeli Niva'nın Türkiye'ye yeniden gelip gelmeyeceği ise henüz belli değil. Yeni Lada modelleri ile ilgili açıklama yakında Mersa Otomotiv tarafından yapılacak. Bu yıl sonuna kadar yeni Lada modellerinin ülkemizde lansmanının gerçekleşmesi bekleniyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.