Limon aldı başını gidiyor

Limon aldı başını gidiyor

Limon aldı başını gidiyor


Gerçek Gazetesi
TÜİK Denizli Bölge Müdürü Ali İhsan Yücedağ, 2014 yılı Haziran ayında; Aydın, Denizli ve Muğla"da Tüketici Fiyatları Endeksinin bir önceki aya göre yüzde 0,38 arttığını söyledi.
Aydın, Denizli, ve Muğla bölgesinde bir önceki aya göre yüzde 0,38 bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 5,39, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 9,39 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 8,04 artış gerçekleşti.
Bölgemizde enflasyon, bir önceki yılın Aralık ayına ve on iki aylık ortalamalara göre Türkiye ortalamasının altında, bir önceki aya ve bir önceki yılın Aralık ayına göre ise Türkiye ortalamasının üstünde yer aldı.
EN FAZLA ARTIŞ LİMONDA
Bölgede geçen ay yüzde 28,11 ile "limon” en fazla artış gösteren madde olurken bu ürünü yüzde 17,94 artışla kuru kayısı ve yüzde 17,34 artışla yumurta izledi. Haziran ayında fiyatı en fazla artış gösteren diğer ürünler arasında yüzde 8,86 ile özel dershane ücreti ve yüzde 8,05 ile şehirlerarası otobüs ücreti bulunuyor.
Türkiye geneline bakıldığında ise ilk sırayı yüzde 49,36"lik artışla yurtiçi bir hafta ve daha fazla süreli turlar alırken, bu maddeyi sırasıyla yüzde 24,74"lük artış ile limon”,yüzde 13,25"lik artış ile kuru kayısı, yüzde 11,28"lik artış ile yumurta” ve yüzde 7,10"luk artışla metro ücreti izliyor.
KABAK UCUZLADI
TÜİK verilerine göre, Haziran ayında fiyatı düşen ürünlerin başında yüzde 21,20 ile kabağın geldiğini belirten TÜİK Denizli Bölge Müdürü Ali İhsan Yücedağ, şunları söyledi: “Bu ürünü yüzde 11,53 düşüşle domates izledi. Haziran ayında fiyatı en fazla düşüş gösteren diğer ürünler arasında yüzde 5,02 ile ceket, yüzde 4,12 ile tereyağı ve yüzde 3,86 ile tavuk eti bulunmaktadır.” (iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.