Lisans tamamlama başvuruları bayramdan sonra yapılacak

Lisans tamamlama başvuruları bayramdan sonra yapılacak

Lisans tamamlama başvuruları bayramdan sonra yapılacak

Sağlık-Sen Aydın Şube Başkanı A. Baki Karaer, lisans tamamlama başvurularının Ramazan Bayramı’ndan sonra yapılacağını müjdeledi.
Sağlık-Sen Şube Başkanı Baki Karaer, yaptığı açıklamada; “Sağlık çalışanlarının lisans tamamlama hakkı kazanmasını sağlayan Sendikamız, yeni dönemdeki lisans tamamlama sürecine ilişkin çalışmalarını da sürdürüyor. YÖK ile yaptığımız görüşmeler neticesinde, bu yılki lisans tamamlama başvuruları Ramazan Bayramı tatilinden sonra yapılmaya başlanacak. Konuyla ilgili olarak da YÖK’ten ayrıntılı bir açıklama yapılacak. Geçtiğimiz yıl açıklanan kontenjana yakın bir başvurunun kabul edileceği lisans tamamlamada, yaptığımız görüşmelerde, geçtiğimiz yıl lisans tamamlamaya kabul edilmeyen Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik bölümü mezunlarının da lisans tamamlamaya başvurabileceği ifade edildi” dedi.
SAĞLIK-SEN LİSANS TAMAMLAMA HAKKINI HAYATA GEÇİRDİ
“Sağlık-Sen olarak, sağlık çalışanlarının yıllardır hayalini kurdukları lisans tamamlamanın hayata geçmesinde öncü rol üstlendik” diyen Karaer, şöyle konuştu: “Önce talep ettik, müteakiben sözünü aldık. Son olarak da yasal değişikliğin yapılarak sağlık çalışanlarının lisans tamamlama hakkına kavuşmasını sağladık. Bu süreçte bile, bunun olmayacağını söyleyen ve sağlık çalışanlarına doğru bilgileri vermeyenlere inat, Sağlık-Sen olarak lisans tamamlamanın hayata geçmesini sağladık. On binlerce sağlık çalışanının faydalanmaya başladığı lisans tamamlamada yaşanan sorunları da çözmek için büyük çaba sarf ettik. Geçtiğimiz yıl lisans tamamlama hakkı verilmeyen Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik bölümü mezunlarına bu yıl lisans tamamlama hakkı verilmesi için görüşmelerde bulunduk ve bu yıl lisans tamamlama hakkı verileceği sözünü aldık. Tıbbi sekreter arkadaşlarımıza hayırlı olsun”

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.