Liva Hastanesi Bebek Dostu Hastane oldu

Liva Hastanesi Bebek Dostu Hastane oldu

Dünya Sağlık Örgütü tarafından yürütülen program kapsamında, Aydın’da hizmet veren Özel Ege Liva Hastanesi ‘Bebek Dostu Hastane’ unvanına sahip oldu.

Dünya Sağlık Örgütü tarafından yürütülen program kapsamında, ilk 6 ay sadece anne sütü verilmesi ve 6’ıncı aydan sonra uygun besinlerle beraber emzirmenin 2 yaşına kadar devam etmesi amaçlanıyor. Bu kapsamda Aydın’da eğitim alan ve hastanelerinde doğru anne sütü uygulamalarını yerleştiren Ege Liva Hastanesi ziyaret edilerek, uluslararası düzeyde hazırlanmış standart bir form çerçevesinde değerlendirilip başarılı bulunarak ‘Anne Sütü Komitesi’ kararı ile ‘Bebek Dostu Hastane’ olarak belgelendi.
Sağlık Bakanlığı’nın, anne sütünün özendirilmesi ve annelere emzirme konusunda doğru alışkanlıkların kazandırılması için hastaneleri teşvik amacı ile "Bebek Dostu Hastane" projesi kapsamında ‘Bebek Dostu Hastane’ unvanına sahip olduklarını belirten Hastane Başhekimi Uzman Dr. Erdal Gezer "Bebek Dostu Hastane" unvanı almaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek “Hastane olarak sadece bu unvana sahip olmak için değil sağlıklı bir neslin yetişmesine vesile olmak için çalışıyoruz. Tüm anneler ve anne adayları bebekleri için en sağlıklı besinin anne sütü olduğunu sürekli hatırlatıyoruz. Anne sütü sadece vücudu değil aynı zamanda kalbi ve duyguları da insani bir şekilde besler. Bu nedenle ilk 6 ayda sadece anne sütü diyoruz. İki yaşına kadar da bebeklerin emzirilmesini öneriyoruz” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.