Livaneli konseri ile sona erdi

Livaneli konseri ile sona erdi

Aydın’ın kurtuluş etkinlikleri Livaneli konseri ile sona erdi

Gerçek Gazetesi
Aydın"ın düşman işgalinden kurtuluşunun 89. Yıl dönümü düzenlenen çeşitli etkinlerle kutlandı. 3 gündür devam eden kutlamalar gece Zülfü Livaneli konseri ile son buldu. Aydın Belediyesi tarafından İstasyon Meydanı"nda düzenlenen halk konserlerinde Ünlü Sanatçı Zülfü Livaneli, Aydın"ın Kurtuluş günü olması nedeniyle bazı eserlerini şehitler için okudu.
Akşam saat 21.00"de başlayacağı duyurulan konser yaklaşık 45 dakika geç başlarken, iki gündür Aydın"da olan ve konseri dinleyecek olan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu konsere katılamadı. Aydınlıların yoğun ilgi gösterdiği konser öncesi konuşan Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Milli mücadelenin 19 Haziran 1919"da Yörük Ali Efe ve arkadaşları tarafından Malgaç Baskını ile Aydın"dan başladığını ve Aydınlı efelerin torunları olarak bu şehrin mensubu olmaktan gurur duyduğunu söyledi. Başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, ülke savunmasında fedakarca düşmanla çarpışan tüm şehit ve gazileri saygıyla andığını belirten Başkan Çerçioğlu, geceye katılanlara da teşekkür etti.
Dün Aydın"da göreve başlayan Vali Kerem Al"ın eşi Beyhan Al ve kızı Esra Al ile birlikte katıldığı geceye İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP Aydın Milletvekilleri Bülent Tezcan ve Metin Lütfi Baydar, Belediye meclis üyeleri, çeşitli sivil toplum örgütü temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Konserine başlamadan önce kısa bir konuşma yaparak Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu"ndan övgü ile söz eden Sanatçı Zülfü Livaneli “Aydın"dan yalnız erkek efe çıkmıyor. Özlem Hanım gibi bayan efeleri de var” diyerek bu ülkenin bir daha işgal görmemesini diledi. Konserine "Güneş Topla Benim İçin” eseri ile başlayan Livaneli, demokrasi şehitleri ve ülke savunmasında şehit olanlar için "Yiğidim Aslanım Burada Yatıyor" ve "Mehmetcik Mehmet" eserlerini seslendirdi.
Gece havai fişek gösterileri ile son buldu. (iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.