Madalyalarla dönen sporculardan Kaymakam Yönden'e ziyaret

Madalyalarla dönen sporculardan Kaymakam Yönden'e ziyaret

Didim Tayland Boksu (Muay Thai) takımı 2 ay önce 50 kişilik öğrenci gurubuyla başlattığı çalışmalarını Aydın ilinde yapılan müsabakalarda 5 derece ile taçlandırdı.

Didim Tayland Boksu (Muay Thai) takımı 2 ay önce 50 kişilik öğrenci gurubuyla başlattığı çalışmalarını Aydın ilinde yapılan müsabakalarda 5 derece ile taçlandırdı.
Didim Tayland Boksu (Muay Thai) sporcuları, Antrenörü Mehmet Akif Okçu ile Muay Thai Türkiye federasyon görevlisi Kadir Gürcan eşliğinde Didim Kaymakamı İskender Yönden’i ziyaret ettiler.
Aydın’daki müsabakada ikincilik alan Didim Takımında Buket Aksoy’unda aralarında bulunduğu kategorilerinde birinci olan Yiğit Elçin, Ali Sarıbaş, Yusuf Güven ve Kaan Borozan’ın da katıldığı ziyarette; Federasyon görevlisi Kadir Gürcan Tayland Boksunun benzerlik taşıdığı bazı diğer spor dallarından farklı olarak özel teknikleriyle özel bir spor olduğundan bahsetti. Takımın 27 Şubat’ta Ege Bölge Şampiyonasında hazırlandığını da söyleyen Gürcan, bu şampiyonadaki başarılı sporcularla da Adana’da yapılacak olan Türkiye şampiyonasına gitmek istediklerini belirtti.
“DİDİM 75 GENÇLİK’TEN DESTEK ALDIK”
Hazırlık çalışmaları sırasında Didim 75 Gençlik Gurubunun desteğiyle buralara geldiklerin belirten Antrenör Mehmet Akif Okçu’da takımda geleceği çok parlak sporcuları olduğunu dolayısıyla takımın desteklenmesi halinde Tayland Boksunda Didim’in adından bahsettirebileceklerini söyledi.
“SPORTİF FAALİYETLER ÇOĞALTILMALI”
Kaymakam İskender Yönden’de gençlerin spora olan ilgisinden memnuniyetini belirtirken “Ringe çıkma ve orada mücadele etme özgüvenini gösteren sizler gelecek hayatınızda göreceksiniz ki daha başarılı olacaksınız. Sporla ilgili gençlerin, çocukların hem okulda hem de ileri yaşlarında daha iyi dereceler yapıyorlar. Didim’de başlatılan spor faaliyetlerine yenilerinin eklenerek çoğalması istiyoruz.” dedi. Kaymakam Yönden, “Çocuklarımızın içindeki enerjilerini böyle yararlı faaliyetlerle atmaları halinde şehirdeki suça bulaşmış çocuk sayısında da önemli düşüşler görülecektir” dedi.
Federasyon Görevlisi Kadir Gürcan’ın geçen yıl planladıkları ancak bir türlü hayata geçiremedikleri Türkiye çapındaki sporcularla Didim’de buluşmak istediklerini, iletişim kurdukları sporcuların bazılarının da uluslararası çapta sporcular olduklarını onların Didim’de ringe çıkmalarının Didim adına büyük fayda sağlayacağını bu konuda bir takım desteklere ihtiyaç duyduklarını bu sağlanırsa yaz aylarında Didim’de bir Muay Thai organizasyonu yapabileceklerini söyledi. Katılacak sporcuların bazılarının müsabakalarındaki maç biletlerinin bile astronomik rakamlar olduğunu burada ücretsiz yapabileceklerini söyledi. Kaymakam İskender Yönden’de “Bu konuyla ilgili alt yapı oluşturun bir çalışma yapın bizde yardımcı olalım” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.