Mahkumlar bu defa güldürdü

Mahkumlar bu defa güldürdü

AYDIN E TİPİ CEZAEVİ'NDE 15 TUTUKLU VE HÜKÜMLÜ "BUZLAR ÇÖZÜLMEDEN" ADLI OYUNLA İZLEYENLERDEN TAM NOT ALDI


Gerçek Gazetesi
Aydın E Tipi Cezaevinde yatan 15 mahkum tarafından hazırlanıp sunulan tiyatro oyunu adeta cezaevinin havasını değiştirdi. Çocukluğundan beri Türk Sineması'nın ünlü isimlerinden Kemal Sunal'ın hayranı olan F.Ö isimli bir mahkum tarafından yazılıp yönetilen 'Buzlar Çözülmeden' adlı oyun izleyenlerden tam not aldı. Kemal Sunal'ın 'Deli deli küpeli' filminden esinlenerek yazılan oyunda hayranı olduğu Kemal Sunal'ın 'Sahte Kaymakam' rolünü üstle nen F.Ö isimli mahkumla birlikte 14 arkadaşı herkesi güldürdü.
Aydın E Tipi Cezaevi Tiyatro Salonu'nda sergilenen oyunu Aydın vali Yardımcısı Mesut Kırcalı, Cumhuriyet Başsavcısı Sabri Beytorun, İl Jandarma Komutanı Mehmet Tire, Belediye Başkan Yardımcısı İlhan Erdemir, Cezaevi Müdürü Yavuz Urş, Cezaevi Bölük Komutanı Yüzbaşı Uğur Başkonak, İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Avukat Tunç Aytur, tiyatroda rol alan tutuklu ve hükümlülerin aileleri izledi. Daha önce kader mahkumu arkadaşlarını güldüren tutuklu ve hükümlüler oyunun galasında ailelerini ve Aydın protokolünü güldürdüler.
4 Perdelik oyunda adeta profesyonelleri aratmayan tutuklu ve hükümlüler oyunda ülkenin içinde bulunduğu bazı ilginçlikleri de işleyerek adeta yetkililere mesajlar verdiler. Oyunu izleyen protokol üyeleri ve tutuklu ve hükümlülerin aileleri oyuncuları uzun süre alkışladılar. Oyun sonunda protokol üyeleri tiyatro oyununda rol alan tüm tutuklu ve hükümlüleri tek tek kutlayıp başarılarından dolayı tebrik ederek günün anısına tutuklu ve hükümlülerle hatıra fotoğrafı çektirdiler. (iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.